Mota höstmörkret – med Osrams starkaste lampa

Night Breaker 200 är Osrams starkaste halogenlampa någonsin.

Mota höstmörkret – med Osrams starkaste lampa

Nu när höstmörkret har anlänt är det en bra idé att se över bilens strålkastare och se till att allt fungerar som det ska, att alla lampor lyser och att strålkastarna är rena. Det kan också vara en bra idé att uppgradera den med nya lampor – bra sikt är ett billigt sätt att göra bilresan tryggare.

Även om led- och xenonljus blir allt vanligare på bilar betyder inte det att utvecklingen av halogenlampor står stilla. Tekniken förbättras ständigt även här, vilket Osrams nya Night Breaker 200-lampor är ett utmärkt exempel på.

Det här är Osrams mest ljusstarka halogenlampor någonsin. De levererar upp till 200% högre ljusstyrka jämfört med minsta lagstadgad standard– utan att wattantalet ändras. De har också en låg bländning, vilket gör att de är helt lagliga på allmän väg och de kommer inte reta upp besiktningspersonalen.

Night Breaker 200 har också 20 procent vitare ljus jämfört med vanliga halogenlampor, vilket även det förbättrar sikten och gör det lättare att urskilja detaljer.

 
 
 
 

Resultatet är en vidsträckt ljusbild upp till 150 meter framför bilen – långt mer än vad man får med standardlampor. Det gör bilen säkrare och mer behaglig att köra. En bonus är att det vitare ljuset ger bilen ett snyggare och mer modernt utseende.

När det kommer till att byta ut lamporna är det viktigt att alltid göra det parvis, så att inte den ena lampan går sönder innan den andra. Det är också bra att byta ut dem regelbundet, så att de inte plötsligt slocknar när man är ute och kör.

Om bara en lampa byts ut kommer den att ha mer ljusstyrka än den andra. Det kan leda till en obalanserad ljusbild vilket också är en potentiell säkerhetsrisk. Att byta lamporna parvis säkerställer en optimal ljusbild och bästa möjliga sikt.

Night Breaker 200 finns med både H4- och H7-sockel. Här kan du läsa mer och hitta rätt lampor till din bil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läs mer om Osram Night Breaker 200