Toyota RAV4 Laddhybrid är här – starkare och snålare än någonsin

Toyota RAV4 finns nu äntligen som laddhybrid. Med 306 hästkrafter, fyrhjulsdrift, rekordlåga utsläpp, upp till 7,5 mils räckvidd på el och ett lågt förmånsvärde är den en given tjänstebilsfavorit.

Toyota RAV4 Laddhybrid är här – starkare och snålare än någonsin

En favorit sedan 1994

När Toyota RAV4 lanserades för första gången år 1994 var den en av de första bilarna i crossover-segmentet, som sedan dess har kommit att dominera bilmarknaden mer och mer. I en tid då SUV-modeller oftast byggde på ramkonstruktioner och som därför var tunga och otympliga byggde RAV4 i stället på ett personbilschassi. Den kunde därför kombinera köregenskaperna och bränsleekonomin hos en personbil med SUV:arnas generösa innerutrymmen, fyrhjulsdrivna framkomlighet och höga sittposition. Sedan dess har RAV4 kommit att bli en av världens mest sålda bilmodeller. Den nuvarande, femte generationen lanserades i januari 2019 och har sedan dess sålts i över 130 000 exemplar i Västeuropa. Av dessa hade 115 000 Toyotas beprövade elhybridteknik. Nu kommer den äntligen som laddhybrid.

Läs mer om Toyota RAV4 Laddhybrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starkare än någonsin

RAV4 Laddhybrid AWD-i är det senaste flaggskeppet i Toyotas utbud av elhybrider. Den kombinerar den senaste tekniken med Toyotas långa erfarenhet av elhybridteknik för att skapa en oslagbar kombination av kraft, framkomlighet och miljöeffektivitet. Resultatet är den starkaste och snålaste RAV4:an någonsin. Med en systemeffekt på 306 hästkrafter kan den accelerera från 0–100 km/h på sex sekunder, samtidigt som den har en genomsnittlig bränsleförbrukning på 0,1 liter per mil enligt den nya och hårdare testmetoden WLTP. Det uppnås dels tack vare ett kraftfullt litiumjon-batteri med en kapacitet på 18,1 kWh. Detta driver två elmotorer, en fram och en bak, och ger en elektrisk räckvidd på upp till 75 kilometer vid blandad körning  enligt WLTP. Det är mer än nog för att täcka den dagliga pendlingen för de allra flesta. Laddtiden är cirka 2,5–7,5 timmar beroende på laddboxens strömkapacitet.

Bygg din RAV4 Laddhybrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Två bilar i en

Med ett laddat batteri går bilen automatiskt in i EV-läget där den kan gå helt elektriskt i farter upp till 135 km/h. De två elmotorerna ser också till att bilen har intelligent AWD-i som finns där vid behov. När den elektriska räckvidden passeras övergår bilen till att fungera som en vanlig elhybrid från Toyota, där bensinmotorn samarbetar med den elektriska drivlinan för att fungera så effektivt som möjligt. Bensinmotorn på 2,5 liter och 185 hästkrafter använder den så kallade Atkinson-cykeln, vilket ger den klassledande termisk effektivitet. Nya RAV4 Laddhybrid är två bilar i en. Den har dels flera imponerande elbilsegenskaper, dels sina egenskaper som en elhybrid. Den har dessutom kvar alla praktiska egenskaper som en SUV ska ha. Batteriet är placerat under fordonets golv vilket ger låg tyngdpunkt och därmed hög stabilitet och komfort, samtidigt som det inkräktar minimalt på utrymmet i kupén. Bagageutrymmet rymmer konkurrenskraftiga 520 liter under insynsskyddet. Självklart kan du också dra släpvagn med bilen på upp till 1 500 kilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alltid uppkopplad

Precis som man förväntar sig av en modern, laddbar bil finns det också appstyrning tillgängligt. Appen MyT har kontakt med bilen via mobilnätet. Det gör att du kan styra bilens klimatanläggning på distans, så att du aldrig behöver sätta dig i en kall bil eller skrapa en frusen vindruta någonsin igen. Via appen kan också laddningen schemaläggas så att du kan vara säker på att bilen är laddad och redo för avfärd när du behöver det.

Boka en provkörning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rekordlågt förmånsvärde

Allt det här gör Toyota RAV4 Laddhybrid till den mest kompletta versionen av modellen någonsin. Och tack vare den låga förbrukningen och de låga CO2-utsläppen på endast 22 g/km är den dessutom riktigt förmånlig att äga. Den kostar från 499 900 kronor, men är berättigad till en klimatbonus på 44 292 kronor. För dig som har möjlighet till tjänstebil blir det ännu bättre – förmånsvärdet vid 50 procent marginalskatt är från rekordlåga 1 228 kronor i månaden. Toyota erbjuder också förmånlig privatleasing från 5 245 kronor i månaden.

Läs om Toyotas tjänstebilserbjudande