Nya CUPRA Leon är en klimatsmart familjeracer

Nya CUPRA Leon är en modern, välutrustad, rymlig, säker och prisvärd laddhybrid. Att den dessutom har 245 hästkrafter och obegränsat med körglädje är en trevlig bonus.

Nya CUPRA Leon är en klimatsmart familjeracer

En CUPRA för framtiden

CUPRA har alltid varit synonymt med prestanda och design. Men sedan de 2018 tog steget från att vara en division inom Seat till att bli ett fristående märke med en egen identitet har fokus också lagts på innovation och hållbarhet. Det tar sig inte minst uttryck genom den helt elektriska tävlingsbilen CUPRA e-Racer, speciellt framtagen för en kommande tävlingsserie med eldrivna Touring-bilar. Ett annat exempel är helt nya CUPRA Leon, som nu har fått en laddhybriddrivlina med upp till 52 kilometers räckvidd på eldrift. Det gör att man inte längre behöver välja mellan prestanda, design och en hållbar livsstil. Med nya CUPRA Leon kan en majoritet av svenskarna sköta sina dagliga transporter helt utsläppsfritt – och samtidigt köra en kvick, snygg och härligt kurvkramande CUPRA.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ansvarsfull familjebil

Nya CUPRA Leon kombinerar inte bara körglädje och miljötänk. Det är också en rymlig, komfortabel och välutrustad familjebil. CUPRAs släktskap med Volkswagen innebär att det här är en bil man kan lita på. Faktum är att modellen har utvecklats parallellt med den senaste generationens VW Golf, vilket betyder att många, många miljarder kronor har spenderats för att göra bilen så bra det bara går. Och det märks när man kör den. Allt från sittpositionen och känslan i styrningen till byggkvaliteten och menyerna i infotainmentsystemet andas tysk ingenjörskonst. Skillnaden är att CUPRA har ett extra element av välbehövligt spanskt temperament inbyggt. Beroende på hur stor familjebil man behöver kan man välja CUPRA Leon med två olika karosstyper – en femdörrars halvkombi och kombin Sportstourer. Medan båda versionerna har generösa innerutrymmen erbjuder den drygt tio centimeter längre kombivarianten hela 470 liter bagageutrymme med baksätet uppfällt (motsvarande siffra i halvkombin är 270 liter). Kombins karossform och den stora bakluckan gör den ännu mer anpassad för en shoppingtur till Ikea. Oavsett karosstyp kan CUPRA Leon självklart också utrustas med en elektriskt manövrerbar dragkrok. Allt för att understryka att det är en bil som är gjord för att användas och fungera i vardagen.

Läs mer om CUPRA Leon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Säkerhet i toppklass

En praktisk familjebil behöver också vara säker. Därför är nya CUPRA Leon laddad med den senaste generationens förarstöd- och assistanssystem, utvecklade för att göra resan mer avslappnad och för att hjälpa föraren hålla sig undan olyckor. Hjälpsystemen använder data från sensorer ombord såväl som data från exempelvis GPS-systemet för att till exempel låta den adaptiva farthållaren automatiskt sänka farten när den vet att det kommer en skarp kurva längre fram. Farthållaren kan också anpassa sig till hastighetsgränsen och automatiskt öka eller sänka farten. Bilen kan också styra av sig själv för att hjälpa till att hålla bilen mellan vägmarkeringarna. Självklart finns också säkerhetsteknik som automatisk nödbroms och parkeringsassistans.

Bygg din CUPRA Leon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer ekonomisk än du tror

Trots sin sportiga utstrålning och generösa utrustningslista är CUPRA Leon förmånlig att äga, mycket tack vare laddhybridtekniken. Koldoxidutsläppen i WLTP-körcykeln är endast 30 g/km, vilket innebär att CUPRA Leon är berättigad till en klimatbonus på 38 580 kr. Miljöbilsklassningen ger också ett lågt förmånsvärde, för de som har möjlighet att ha en tjänstebil. CUPRA erbjuder också en finansieringsplan med låg ränta. Om man sedan räknar in de låga bränslekostnaderna och den låga skatten blir det lättare att räkna hem en ny CUPRA Leon än man kan tro. Läs mer om detta – och boka en provkörning – på CUPRAs hemsida.

 

LÄS OCKSÅ: