Nya CUPRA Leon är en kryddstark miljöbil

Nya CUPRA Leon kombinerar märkets sportiga identitet med smart och bränslebesparande laddhybridteknik. Resultatet är en bil som erbjuder det bästa av två världar.

Nya CUPRA Leon är en kryddstark miljöbil

En välkryddad anrättning

Nya CUPRA Leon tar det heta, spanska prestandamärket in i framtiden. Den sportiga familjeracern har nämligen för första gången bestyckats med laddhybridteknik. Men tro inte för en sekund att det tar ifrån den dess sportiga DNA – tvärt om. Med 245 hästkrafter, 400 Newtonmeter och ett spänstigt chassi är körglädjen i högsta grad närvarande. Skillnaden är att nya CUPRA Leon också kommer att minska din vardagliga bränsleförbrukning rejält. Den kan köras upp till 52 km på el, vilket betyder att majoriteten av de bilburna svenskarna kommer att klara den dagliga pendlingen med bilen utan att bränna en droppe bensin. Det är goda nyheter för både miljö och plånbok. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen enligt WLTP-körcykeln är inte mer än 1,5 l/100 km, vilket gör att bilen är berättigad till en klimatbonus på 38 580 kronor.

Läs mer om CUPRA Leon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kompromisslös prestanda

Under resorna till och från jobbet, träningen och mataffären är nya Cupra Leon alltså lika miljövänlig som en ekologisk linsgryta – men med en enkel knapptryckning förvandlas den till en het chorizo. Ändra körläge från Comfort till CUPRA och hela bilen vaknar till, reser nackhåren och gör sig redo för attack. De elektroniskt styrda, adaptiva stötdämparna blir hårdare, gasresponsen blir rappare. Kupén fylls av ett rivigt motorljud och bilen är redo att köras – hårt. Miljöbilen har genomgått en metamorfos och är nu en snabb kurvkramare som gör 0–100 km/h på 6,7 sekunder. Det här är en bil som både låter dig äta kakan och ha den kvar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Generöst utrustad

Nya CUPRA Leon finns i två versioner. Dels en femdörrars halvkombi, och dels en Sportstourer för de som behöver extra mycket utrymme. Oavsett vilken du väljer behöver du inte kompromissa med prestanda, komfort eller användbarhet. CUPRA Leon är också frikostigt standardutrustad. LED-strålkastare, sportstolar, aktivt chassi, en tiotums infotainmentskärm, digitala instrument och klimatanläggning med tre zoner är några exempel på vad som ingår i standardutrustningen och som hjälper till att göra bilen oerhört prisvärd. Utöver detta har du också möjlighet att skapa din helt egen bil i CUPRA´s online-konfigurator. Här kan du välja till CUPRA-unika färger (Petrol Blue Matt är vår favorit), välja mellan fem olika fälgmodeller, lägga till kjolpaket, glastaklucka och så vidare och så vidare. Allt för att du ska kunna designa din egen, unika modell efter tycke och smak.

Bygg din CUPRA Leon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Säkrare än någonsin

Prestanda och design är viktigt, men det är bara en del av berättelsen om nya CUPRA Leon. Det är också en av de säkraste bilarna märket någonsin har utvecklat – mycket tack vare den nya generationens förarassistanssystem. Dessa är utvecklade för att hjälpa föraren hålla sig borta från olyckor oavsett om man kör i stan, på motorvägen eller på parkeringsplatsen. En nyhet bland många är att den adaptiva farthållaren numera använder sig av GPS-data för att läsa av vägen framför bilen och sakta in automatiskt inför en kurva. Självklart har bilen också en filhållningsassistent som hjälper föraren att hålla bilen mitt i filen. Det är också viktigt att påpeka att alla dessa system är utvecklade för att hjälpa föraren, men också för att aldrig lägga sig i och vara i vägen. Det är viktigt – särskilt i en bil som är byggd för att vara rolig att köra. Vi skulle kunna fortsätta rada upp finesser och egenskaper här, men nya CUPRA Leon är en bil som måste upplevas – och provköras. Läs mer om detta på CUPRAs hemsida.

 

LÄS OCKSÅ: