Därför byter Jonas vindruta hos Ford: ”Då vet man att det funkar”

Som ansvarig för fordonsflottan på Jetpak i Växjö är det Jonas Fredrikssons ansvar att bilarna alltid fungerar. Därför är det en självklarhet för honom att en auktoriserad Fordverkstad får ta hand om dem när något behöver göras – oavsett om det gäller service, reparation eller vindrutebyte.

Därför byter Jonas vindruta hos Ford: ”Då vet man att det funkar”

När hela affärsidén bygger på punktliga transporter är det helt väsentligt att bilarna fungerar och aldrig är ute ur drift mer än nödvändigt. Men bilarna som Jonas Fredriksson ansvarar för hos Jetpak i Växjö lever ett hårt liv – vilket inte minst gäller för vindrutorna. 

Tio tusen mil längs vägarna varje år resulterar i ett och annat stenskott, vilket oundvikligen förr eller senare kommer innebära att en ruta måste lagas eller en ny installeras. Då är det viktigt att det görs snabbt, och på rätt sätt. För Jonas Fredriksson är valet enkelt – när ett jobb måste göras på någon av företagets Fordbilar – oavsett om det rör sig om ett byte av vindruta, en reparation eller en helt vanlig service – bokar han en tid hos den auktoriserade återförsäljaren FordStore Dahlqvists Bil i Växjö.

– Vi lämnar bilarna till de som kan dem och som vet vad de gör, säger han, och fortsätter:
– De är duktiga på Ford i Växjö. Man vet vad man får när man går dit, och de är trevliga. Och så får vi låna bilar medan de jobbar på våra. Det är viktigt, för det blir ett jäkla pusslande om vi blir av med en bil. Så Fords originalservice är en smidig lösning för företaget.

Att få rätt stämpel i boken är också en extra trygghet. Faktum är att företaget som driver Jetpak i Växjö, C.G. Erikssons Åkeri, har egna mekaniker anställda – men när budbilarna ska på service lämnas de ändå in hos Fordhandlaren. Logiken är enkel. Om de jobbar på sina bilar själva gäller inga garantier, och då kan det i värsta fall bli dubbla räkningar. Med Fords originalservice är inte det ett bekymmer längre.
– Det känns bra att veta att de gör det ordentligt. Det är som att gå till tandläkaren, man går dit där man vet att det funkar, inte till den billiga runt hörnet, säger Jonas Fredriksson.

Vindrutan i en modern bil är en viktig del av bilens bärande konstruktion. Vid en frontalkrock står rutan i en genomsnittlig bil för uppskattningsvis 45 procent av kupéns styrka, och upp till 60 procent om bilen skulle volta. Att den nya vindrutan installeras på rätt sätt och med rätt delar är alltså viktigt för bilens krocksäkerhet. Vid ett rutbyte måste också sensorer till saker som radarstyrd farthållare och autobroms kalibreras för att fungera som de ska, vilket också är viktigt för säkerheten. Ett rutbyte hos en auktoriserad Fordverkstad innebär en garanti för att allt är gjort enligt boken, och att allt fungerar lika bra som när bilen var ny.

Nio av tio rutor som byts ut eller lagas går via en glasskadeförsäkring. I och med att självrisken i de flesta fall är en fast summa blir det inte dyrare att välja en originalruta hos Ford. Det finns med andra ord ingenting att förlora på att välja rätt.

Besök Fords hemsida för att läsa mer och boka en tid hos din närmaste Fordhandlare.

 

Läs också: