Sju anledningar att serva din Ford på auktoriserad verkstad

Det finns många anledningar att välja en auktoriserad Fordverkstad när det är dags för service. Nicklas Sundell, varumärkesansvarig på Ford Holmgrens Bil i Jönköping, radar upp sju av de viktigaste punkterna.

Sju anledningar att serva din Ford på auktoriserad verkstad

Oavsett om det gäller företagets Ford Transit eller Mustangen hemma i garaget finns det många goda anledningar att ta hand om bilen ordentligt. Företagsbilen måste fungera, annars står verksamheten stilla. Och ögonstenen ska ju alltid få den bästa behandlingen, oavsett vad det gäller.

Vilka är då de främsta anledningarna till att låta en auktoriserad Fordverkstad ta hand om service och reparationer? Vi ställde frågan till Nicklas Sundell på Ford Holmgrens Bil i Jönköping, som radade upp sju konkreta och goda skäl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicklas Sundell är varumärkesansvarig på Ford Holmgrens Bil i Jönköping.

1. Ford finns överallt

Fords auktoriserade serviceverkstäder har en bred täckning över hela Sverige med närmare 100 servicepunkter från norr till söder. Det gör att du oftast inte behöver åka orimligt långt för att få bilen servad hos tekniker som vet vad de gör.

2. Originaldelar och smidig assistanshjälp

Ford använder förstås alltid originaldelar av högsta kvalitet, som genomgått gedigna tester innan de sätts i produktion. Och servar du din bil på en auktoriserad Fordverkstad får du dessutom Ford Assistans helt kostnadsfritt fram till nästa schemalagda service. En extra trygghet på vägen, för dig och familjen, som gäller i större delen av Europa för exempelvis punktering, med lånebil eller övernattning på hotell om det behövs. Ska du teckna en likvärdig separat vägassistans kostar det vanligtvis från 500 kr och uppåt per år.

3. Service som håller andrahandsvärdet uppe

Fords originalservice håller uppe andrahandsvärdet och du slipper dyra och tidsödande driftsstopp. Det gör att nästa bilägare kan vara trygg i hur bilen har servats – något de allra flesta är villiga att betala lite extra för när du väl säljer din bil.
– De bilar vi byter in som har en auktoriserad servicestämpel får ett bättre inbytespris, säger Nicklas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Full insyn med Video Check

Med Ford Video Check får du en film direkt till mobilen efter att du lämnat in din bil på service eller reparation. I filmen förklarar och visar din tekniker eventuella behov som din Ford har och som kan vara bra att åtgärda. På så sätt kan du känna dig både trygg och säker på att du bara betalar för arbete och reservdelar som faktiskt behövs. Ford utför inga arbeten på din bil innan du godkänt det. Video Check är helt kostnadsfritt och ger dig en bekväm service där du bestämmer.
– Eventuella anmärkningar på bilen blir transparenta. Det ökar förtroendet, säger Nicklas.

5. Besiktningshjälp när det behövs

Många av våra verkstäder kan hjälpa dig att se över din bil innan besiktningen eller till och med besikta bilen åt dig. I båda fallen får du ett kostnadsförslag om något behöver åtgärdas.

6. Teknikerna har stenkoll på din bil

Ford är experter på din bil – det är ju de som har byggt den. Utvecklingen i bilbranschen går snabbt och bilarna kan nästan beskrivas som "rullande smartphones" med tusentals rader mjukvarukod och avancerad teknik. De auktoriserade Fordverkstäderna är erfarna och teknikerna specialutbildas hela tiden för att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna. Och de auktoriserade Fordverkstäderna har alltid tillgång till den senaste mjukvaran och utrustningen för din bil – en mycket viktig del i moderna bilar.
– Våra tekniker går specialutbildningar hos Ford kontinuerligt för att upprätthålla sina certifieringar och har alltid tillgång till den senaste informationen från fabrikerna, säger Nicklas.

7. Reparationer med tydliga priser

Ford vill göra det enkelt för dig att veta vad en reparation kommer att kosta. Du som privatperson kan därför vara trygg i att de alltid visar priserna inklusive arbetskostnad och moms. För transportbilar visas priserna exklusive moms. Du får alltid veta vad det kostar innan teknikerna sätter igång, och du behöver naturligtvis inte vänta medan bilen servas om du inte vill. Många av Fords verkstäder kan hjälpa till med transport i form av låne- eller hyrbil.
– Det ger ett tryggare bilägande. Trygghet och långsiktig ekonomi är något våra kunder förväntar sig av oss, säger Nicklas.