Vinterdäck för säsongen: Hitta dubbdäck eller helårsdäck till bästa pris

Ska du köpa nya däck inför vintern? Så hittar du bra däck för bättre pris!

Priserna har gått upp i alla sektorer. Även om ökningen inte varit så stor för däck som för många andra artiklar lönar det sig att leta efter vinterdäck med bästa möjliga värde för pengarna under denna säsong. Man kan tro att bra prestanda och kvalitet gör att både dubbdäck och helårsdäck måste vara dyra. Sanningen är emellertid en annan.

Du behöver inte betala fyrsiffriga summor eller endast välja de mest exklusiva däcken för att ha bra och långlivade vinterdäck på din bil. Med rätt sökning kan du hitta just de däck du behöver för ett rimligare pris, och det finns få ställen där du kan hitta ett större urval än i Däck24 e‑shop.

Var hittar jag vinterdäck till de bästa priserna?

Det är ingen hemlighet att inflation påverkar alla sektorer, och de vinterdäck som var rimligen prissatta för bara ett år sedan kan vara avsevärt dyrare nu. Varje sektor och produktgrupp har emellertid sin egen utveckling, och den prisökning som drabbat däcken under det gångna året har inte varit lika stor som för mat eller bränsle för att nämna några få. Trots detta har priserna som vissa däcktillverkare och återförsäljare begär skjutit i höjden eftersom de inte har kunnat förutse de med tiden ändrade förhållandena eller för att de utnyttjar den svåra situationen för sin egen vinst.

Men det finns även de som tagit en annan väg. Ett bra exempel på detta är Däck24, den snabbt växande återförsäljaren av däck i Skandinavien och de baltiska länderna, som har förutsett prisökningen och fyllt lagren med överkomliga vinterdäck för att nu kunna erbjuda bästa priset på marknaden. Med mångårig erfarenhet och ett vidsträckt nätverk med partners erbjuder Däck24 ett stort urval överkomliga däck i mellanklassen såväl som premium vinterdäck av toppkvalitet. Men vad ska jag välja och tänka på när jag köper nya vinterdäck?

Vinterdäck för säsongen: Hitta dubbdäck eller helårsdäck till bästa pris

Dubbdäck eller helårsdäck?

Vid val av vinterdäck ska du bestämma om du ska köra på dubbdäck eller helårsdäck innan du tänker på förhållandet pris – kvalitet. Dubbdäck anses ha bästa vinterprestanda och är lämpliga för körning i höga hastigheter, till exempel på motorvägar. Dubbarna är oöverträffade när det gäller bromsprestanda på isiga vägar utanför tätorterna. 

Helårsdäcken är, å andra sidan, tystare än dubbdäcken och är mer miljövänliga – de har inga metalldubbar som sliter på vägbanan. Nordiska helårsdäck erbjuder dessutom mycket bra total- och bromsprestanda, speciellt på snö eller våta underlag, vilket gör dem lämpliga för förare som huvudsakligen kör i tätorter och endast då och då färdas på landsvägar. 

Innan du lägger de nya helårsdäcken i shoppingkorgen ska du uppmärksamma de olika typernas lämplighet för olika klimat: helårsdäcken för isiga förhållanden är märkta med tre bergstoppar på en snöflinga på däckets sida. Däck som är märkta med endast M+S är inte avsedda för våra vintrar.

Vinterdäck för säsongen: Hitta dubbdäck eller helårsdäck till bästa pris

Vilken däcktillverkare är bäst?

För att hitta vinterdäck med bästa värde för pengarna bör du sätta dig in i de olika tillverkarnas målsättning – alla strävar inte efter bra priser. Även om den egna preferensen kan påverka det slutliga beslutet kan experterna hos Däck24 rekommendera att du studerar de olika däcken från tre tillverkare för att hitta däck som tillmötesgår olika krav.

Vinterdäck för säsongen: Hitta dubbdäck eller helårsdäck till bästa pris

Om målsättningen är att hitta dubbdäck eller helårsdäck med lägsta pris på marknaden men som ändå har bra vinterprestanda rekommenderar vi att titta på däck från den asiatiska tillverkaren Winrun. Under den tid Winrun har varit aktiv har de visat sig vara en tillverkare som producerar däck med inte bara utmärkta prestanda men även överkomliga priser. Däck24 lagerför Winruns dubbdäck så väl som helårsdäck.

Om du letar efter något i en högre klass kan bästa valet vara däck från Hankook – en tillverkare som ofta överraskar kunderna med utmärkt kvalitet och rimliga priser. Om endast premiumkvalitet är acceptabelt kan passande nya vinterdäck hittas i utbudet från Continental. Där ingår däck med topprestanda som är dyrare i jämförelse med andra alternativ men ändå kan erhållas för ett rimligt pris från Däck24 e‑shop.

Detta är naturligtvis endast några få exempel på det vi kan erbjuda. För att se alla tillgängliga alternativ, besök Däck24 e‑shop. på www.Däck24.com.

Rulla till toppen