Nya appen från OBDeleven hjälper dig att anpassa din BMW

Har du letat efter en smidig lösning för att diagnostisera och anpassa din BMW? Med den nya OBDeleven BMW-appen kan du sluta leta och istället använda den lilla Bluetooth-enheten för att ta din BMW, MINI eller Rolls-Royce till nästa nivå med den senaste lösningen på marknaden.

Medan ägare till bilar från något av ovan tillverkare länge har haft olika lösningar för sina fordon så är de mjukvarubaserade ändringarna du kan göra med OBDeleven lätta att använda tack vare de förkodade funktionerna. Dessutom kommer enhetens funktioner för återförsäljare göra att du kan spara in pengar på dyra resor till verkstäder eller återförsäljare.

BMW-applikationen är en utveckling på OBDelevens Volkswagen Group (VAG)-fokuserade lösning, som först lanserades 2014. Precis som den nya lösningen har VAG-applikationen tillåtit förare av Volkswagen, Audi, Seat, Cupra, Škoda, Bentley och Lamborghini att diagnostisera och anpassa sina fordon på sina smartphones.

Nya appen från OBDeleven hjälper dig att anpassa din BMW

Smart kodning för din BMW

Ett bra exempel på hur du kan använda OBDeleven för att anpassa din BMW, eller vilket annat fordon som helst, är funktionen One-Click Apps. Dessa kodningsfunktioner hjälper dig att aktivera funktioner du kanske inte visste fanns i bilen, samt att aktivera eller inaktivera andra funktioner.

Om du till exempel vill aktivera Video in Motion på din BMW 3-serie som passageraren kan kolla på medan bilen rör sig, finns det en One-Click-app för det. Du kan även aktivera iDrive-startanimationen när huvudenheten sätter igång NBT EVO Navigation-systemet (S609A). Det är också möjligt att ”sportify” instrumentpanelen genom att aktivera Sport Displays på G21, som i realtid visar antal kilowatt och vridmoment på huvudenheten. 

Dessa funktioner och fler därtill kan sättas av och på direkt i One-Click Apps, eftersom de har förberetts och kodats av utvecklingsteamet på OBDeleven. Du behöver alltså inte ha någon programmeringskunskap själv för att kunna anpassa din BMW-, MINI- eller Rolls-Royce-bil.

Diagnostiserande eller skanningsverktyg

Nya appen från OBDeleven hjälper dig att anpassa din BMW

En annan funktion som OBDeleven erbjuder är en lättillgänglig diagnostik på återförsäljarnivå. Bluetooth-enheten eliminerar på så sätt behovet av tung och opraktisk utrustning och ger dig all information du behöver för att fastställa vad problemet är när en varningslampa börjat lysa på instrumentbrädan.

Även om det inte finns något kritiskt fel, vilket skulle visas på instrumentpanelen, kan en fullständig genomsökning lokalisera saker som skulle kunna bli kritiska förr eller senare. Genomsökningen går igenom alla styrenheter, såsom motorn, växellådan, bromssystemet, elektroniken och liknande, för att hitta eventuella felkoder. Om det skulle finnas får du information om felet samt vad den exakta felkoden är. Felkoden hjälper dig sedan att ta reda på mer om problemet och vilka delar du kan behöva undersöka för att åtgärda problemet.

Information om dina uppkopplade fordon

Har du fler än en bil kommer du kunna hitta alla i Garagefunktionen, så länge anslutit dem till ditt konto via OBDeleven-enheten, samt visat upp deras identifieringsnummer (VIN).

När du går in på Garage-fliken på OBDeleven-appen kan du se serien och modellen på bilen du kopplat in OBD-II-enheten i, dess VIN, år eller årsintervall då den byggdes samt information om bilens styrenheter. Du kan också se alla One-Click-appar som finns tillgängliga till modellen – inklusive de som kanske inte är tillgängliga till din exakta bil på grund av skillnader i vilka kontrollenheter som finns – så att du kan se de potentiella ändringar du kan göra när du ansluter enheten till OBD-II-porten.

Vill du anpassa eller diagnostisera din bil utan problem? Läs mer om OBDeleven här!

Nya appen från OBDeleven hjälper dig att anpassa din BMW
Rulla till toppen