Smarta laddlösningen för elbilisten: ”Vassaste på marknaden”

Med Skellefteå Kraft får du en smart laddbox och ett smidigt elavtal – på samma ställe.

Energimarknaden är hetare än någonsin. Men trots att det finns all anledning att se över sin elförbrukning är elbilarna här för att stanna. De står för en väldigt liten del av elförbrukningen i en genomsnittlig villa, och trots att regeringen dragit in klimatbonusen är elbilen fortfarande ett smart val för många.

Särskilt om man har en smart laddbox och ett förmånligt elavtal. Det är här Skellefteå Kraft kommer in i bilden. De ordnar både laddboxen och det elavtal som är bäst för dig – allt på samma ställe.

– Paketeringen med elavtalet är det vassaste på marknaden, säger Nelia Karlsson, privatsäljare på Skellefteå Kraft.

Nelia Karlsson, privatsäljare på Skellefteå Kraft. Foto: Patrick Degerman.

Skellefteå Kraft säljer laddboxar från Charge Amps, som både utvecklar och tillverkar sina produkter i Sverige. I stället för att vara gjorda i plast tillverkas de av återvunnen aluminium, och har en beräknad livslängd på hela 15 år.

All el från Skellefteå Kraft kommer från förnybara källor som vind och vatten, men vill man ta det ännu ett steg och framtidssäkra både hushållets energiförbrukning och sin elbilsladdning erbjuder Skellefteå Kraft även solceller till taket. Då kan man ladda bilen med egenproducerad el hämtad direkt från solen.

– Den som köper vår helhetslösning med laddbox och elavtal får också 100 kronor rabatt varje månad på elavtalet i tre år, till ett totalt värde av 3 600 kronor, säger Nelia Karlsson.

Charge Amps har laddboxar i olika storlekar för olika behov. Modellen Halo har en kapacitet på 11 kW, vilket räcker gott och väl åt de flesta. Skulle mer kräm behövas, i ett hushåll med två elbilar till exempel, finns även den kraftigare Charge Amps Aura, som kan ladda två elbilar med upp till 22 kW per uttag.

– Halo har också en fast laddkabel vilket gör att man slipper ta fram en egen, säger Nelia Karlsson.

Med solceller på taket kan man ladda bilen med egenproducerad el. Foto: Thea Holmqvist.

Smart laddning

Med tillvalet dynamisk lastbalansering behöver man heller inte bekymra sig om när man sätter bilen på laddning.

– Det är en tillvalsprodukt som man sätter i huvudcentralen. Det är ett bekvämt och smidigt sätt att inte behöva anpassa elbilsladdningen själv eftersom laddningen anpassar sig efter husets elförbrukning, säger Nelia Karlsson.

Med Skellefteå Krafts timprisavtal kan man också se till att bilen laddas vid de tider på dygnet då elen är som allra billigast.

–  För vissa kunder rekommenderar vi ett schablonmätt elavtal, och för vissa timme för timme. Där det senare kräver att man är aktiv som konsument, om man inte är det så kan det bli dyrare, tipsar Nelia Karlsson

Med Charge Amps app får man också full kontroll över laddningen direkt i telefonen.

Målet: Förnybar el åt alla

Skellefteå Kraft vill hjälpa konsumenterna till en hållbar omställning. De har en prisvinnande kundservice och rådgivare med kundens behov i fokus.

– Alla ska ha chansen att ladda sin bil med 100 % förnybar kraft. Vi hjälper kunderna att ha en så energieffektiv elförbrukning som möjligt. Det är bäst för alla parter, säger Nelia Karlsson.

Rulla till toppen