9 anledningar att serva din Ford på auktoriserad verkstad

Det finns många anledningar att välja en auktoriserad Fordverkstad när det är dags för service. Nicklas Sundell, varumärkesansvarig på Ford Holmgrens Bil i Jönköping, listar nio av de viktigaste.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Oavsett om det gäller familjebilen eller företagets Ford Transit finns det många goda anledningar till att ta hand om bilen ordentligt. De flesta av oss behöver bilen i vardagen för att få både jobb och fritid att gå ihop. Och företagsbilen måste fungera, annars står verksamheten still. Det sistnämnda är anledningen till Fords ambition – att alltid leverera en primär diagnos inom fyra timmar vid driftstopp, och reparation inom 48 timmar till sina transportbilskunder.

Vilka är då de främsta anledningarna till att låta en auktoriserad Fordverkstad ta hand om service och reparationer? Vi ställde frågan till Nicklas Sundell på Ford Holmgrens Bil i Jönköping, som radade upp nio konkreta och goda skäl.

Nicklas Sundell är varumärkesansvarig på Ford Holmgrens Bil i Jönköping.

1. Ford finns överallt
Fords auktoriserade serviceverkstäder har en bred täckning över hela Sverige med närmare 100 servicepunkter från norr till söder. Det gör att du oftast inte behöver åka orimligt långt för att få bilen servad hos tekniker som vet vad de gör.

2. Originaldelar
Ford använder förstås alltid originaldelar, som genomgått gedigna tester innan de sätts i produktion. Med originaldelar får man bäst funktion och livslängd samtidigt som det gynnar andrahandsvärdet. Det är lättare att få bra betalt vid en försäljning om din Ford är i ursprungsskick. Dessutom är originaldelar specifikt utvecklade för att passa just din bil.

3. Smidig assistanshjälp
Servar du din bil på en auktoriserad Fordverkstad får du alltid Ford Assistans helt kostnadsfritt fram till nästa schemalagda service. En extra trygghet på vägen, för dig och familjen, som gäller i större delen av Europa för exempelvis punktering, där lånebil eller övernattning på hotell ingår om det behövs. Ska du teckna en likvärdig separat vägassistans kostar det vanligtvis från 500 kr och uppåt per år.

4. Service som håller andrahandsvärdet uppe
Fords originalservice håller uppe andrahandsvärdet och du slipper dyra och tidsödande driftsstopp. Det gör att nästa bilägare kan vara trygg i hur bilen har servats – något de allra flesta är villiga att betala lite extra för när du väl säljer din bil.
– De bilar vi byter in som har en auktoriserad servicestämpel får ett bättre inbytespris, säger Nicklas.

5. Extra trygghet för transportbilsägare
Vi vet att det är extra viktigt för dig som använder bilen som ett arbetsredskap att snabbt kunna få tid för service. Nicklas berättar att man som transporbilsägare kan få tid för service redan inom 24 timmar, under arbetstid givetvis. Dessutom, fyller Niclas på, så får transportbilskunden, om bilen skulle få driftstopp en primär diagnos och uppskattad reparationstid redan inom fyra timmar. I enlighet med Fords servicelöften försöker vi alltid att ha bilen reparerad inom 48 timmar och såklart erbjuder vi även hämtning och lämning av bilen, för att stötta våra transporbilsägare så gott vi kan om något missöde skulle uppstå. Allt för att det ska bli så få och korta avbrott som möjligt i våra kunders verksamheter.

6. Full insyn med Video Check
Med Ford Video Check får du en film till mobilen efter att du lämnat in din bil på service eller reparation. I filmen förklarar och visar din tekniker eventuella behov som din Ford har och som kan vara bra att åtgärda. På så sätt kan du känna dig både trygg och säker på att du bara betalar för det arbete och reservdelar som faktiskt behövs. Ford utför inga arbeten på din bil innan du godkänt det. Denna typ av digital hälsokontroll är helt kostnadsfri och ger dig en bekväm service där du bestämmer.
– Eventuella anmärkningar på bilen blir transparenta. Det ökar förtroendet, säger Nicklas.

7. Besiktningshjälp när det behövs
Många av våra verkstäder kan hjälpa dig att se över din bil innan besiktningen eller till och med besikta bilen åt dig. I båda fallen får du ett kostnadsförslag om något behöver åtgärdas.

8. Teknikerna har stenkoll på din bil
Ford är experter på din bil – det är ju de som har byggt den. Utvecklingen i bilbranschen går snabbt och bilarna kan nästan beskrivas som ”rullande smartphones” med tusentals rader mjukvarukod och avancerad teknik. De auktoriserade Fordverkstäderna är erfarna och teknikerna specialutbildas hela tiden för att hålla sig uppdaterade om de senaste nyheterna. Och de auktoriserade Fordverkstäderna har alltid tillgång till den senaste mjukvaran och utrustningen för din bil – en mycket viktig del i moderna bilar.
– Våra tekniker går specialutbildningar hos Ford kontinuerligt för att upprätthålla sina certifieringar och har alltid tillgång till den senaste informationen från fabrikerna, säger Nicklas.

9. Reparationer med tydliga priser
Ford vill göra det enkelt för dig att veta vad en reparation kommer att kosta. Som privatperson visas priserna inklusive arbetskostnad och moms, för transportbilar exklusive moms. Många gånger kan du även få priset direkt vid bokningstillfället även om du bokar online. Du får alltid veta vad det kostar innan teknikerna sätter igång, och du behöver naturligtvis inte vänta medan bilen servas om du inte vill. Många av Fords verkstäder kan hjälpa till med transport i form av låne- eller hyrbil.
– Det ger ett tryggare bil ägande. Trygghet och långsiktig ekonomi är något våra kunder förväntar sig av oss, säger Nicklas.

Läs mer på Fords hemsida här!

Rulla till toppen