3 nyheter från OSRAM som är bra att ha i sommar

Däckkompressor, starthjälp och en bra batteriladdare är tre saker alla bilägare borde ha.

Sommaren är tid för upplevelser och resor, och med rätt prylar i bilen slipper du stå där med en bil som inte startar när batteriet laddat ur eller med en smygpunktering, mycket retliga händelser som gör att du kanske missar den där bokade färjan.


OSRAM är inte bara världsledande inom ljus och belysning, man har också en stor mängd bra prylar som kan göra billivet mycket enklare och tryggare. I den bästa av världar glömmer man inte en lampa på i bilen över natten, kör inte över en rostig skruv eller glömmer bort att underhållsladda batteriet i sommarbilen. Men ibland inträffar oförberedda händelser och därför har OSRAM tagit fram tre bra produkter som gör att det inte spelar så stor roll.

Däckkompressor

Nu när sommaren är här är det dags att se över bilens däck och deras lufttryck, vilket är viktigt för en säker och bekväm körning. OSRAMs TYREinflate-serie av portabla luftkompressorer gör det enkelt att pumpa upp dina däck – direkt från bilen.

Att ha rätt lufttryck i dina bildäck är viktigt av flera anledningar och det påverkar däckens prestanda och livslängd. Om däcken har för högt tryck eller för lågt tryck kan det leda till ojämn slitning på däcken och därmed kortare livslängd. Dessutom kan felaktigt lufttryck påverka bilens väghållning och bromsprestanda.

För att kontrollera lufttrycket i dina däck bör du använda en lufttrycksmätare och kontrollera det regelbundet. Du kan hitta rekommenderat lufttryck för dina däck på insidan av tanklocket eller på en etikett vid förardörren. Kom ihåg att lufttrycket kan variera beroende på last och körning, så det är viktigt att justera det när det behövs. Det är, med andra ord, alltid bra att ha en luftkompressor med sig i bilen. Därför utvecklade OSRAM sin TYREinflate-serie med många olika kompressorer i olika storlekar och för olika behov.

Ett exempel på dessa är den kompakta TYREinflate 4000 som är perfekt för camping och andra utomhusaktiviteter där du behöver en pålitlig och smidig luftkompressor som kan användas utan direkt strömförsörjning. Den lättanvända designen gör det enkelt att pumpa upp dina cykeldäck eller bollar när du är på språng, samtidigt som den också fungerar utmärkt för att pumpa upp däcken på bilen vid behov.

Läs mer om OSRAM TYREinflate 4000

Batteribooster

Vi har alla varit där någon gång. Man sätter sig i bilen en morgon, redo för avfärd – men bilen startar inte. Det kan hända vem som helst, oavsett vilken bil man kör. Om man råkar glömma innerbelysningen på över natten, eller om man bara låter bilen stå lite för länge, så kommer den inte att kunna starta på egen hand.

Det är i dessa situationer en batteribooster är ovärderlig. Startkablar i all ära, men för att ha nytta av dem måste du ha en bil med laddat batteri till hands – och det är det inte alltid man har. Med en batteribooster är du självständig och kan få i gång bilen själv, även om grannen inte svarar i telefonen. OSRAM erbjuder flera olika varianter med olika strömstyrkor, där OSRAM BATTERYstart 300 är en utav dessa. Det är en kompakt litium-kobolt hjälpstartare som är perfekt för små till medelstora 12 V-fordon med bensinmotorer upp till 6 l, och dieselmotorer upp till 3 l.

OSRAM BATTERYstart 300 är en kompakt batteribooster som inte kompromissar med kraften. Den levereras med intelligenta säkerhetsklämmor för att hålla hjälpstartaren, användaren och fordonet säkra med hjälp av skydd mot fel polaritet, kortslutning och strömrusning.

Oavsett vilken version av batteribooster du väljer så är alla robust konstruerade med lätta och starka litiumbatterier på insidan. Alla har också inbyggda USB-uttag, ficklampa och två års garanti.

Läs mer om OSRAM BATTERYstart 300

Batteriladdare

Här är ännu en pryl alla borde ha liggande i garaget. Bilar, och deras batterier, är inte gjorda för att stå stilla i långa perioder utan att användas – och om du parkerar bilen i flera veckor i sträck är risken stor att den inte kommer att starta när du väl behöver den.

Men med en batteriladdare är det inte längre ett problem. Oavsett om du vill underhållsladda sommarbilen över vintern eller snabbt väcka liv i ett urladdat batteri är OSRAMs batteriladdare utmärkta att ha till hands.

Laddarna har smart elektronik som känner igen batteriet och vad det behöver. Laddningen sker automatiskt i nio cykler, och när det är fulladdat går laddaren över i underhållsläge för att se till att batteriet är redo när du behöver det. Laddarna kan användas både till vanliga blybatterier och litiumbatterier.
Med BATTERYcharge 904 får du en smart 4 A-laddare och batteriunderhållare för 6 V- och 12 V-fordon, som passar motorcyklar och de flesta mindre fordon. Den har en laddningscykel i 7 steg för litiumbatterier, och i 9 steg för bly-syra/AGM-batterier.

Det är bara att koppla in och med en knapptryckning kan du vara säker på att laddaren tar hand om ditt batteri, laddaren slår nämligen automatiskt över till långsiktigt underhållsläge när batteriet är fulladdat.

BATTERYcharge 904 är utrustad med en digital display som gör laddningen enklare samt en rad skyddsfunktioner som till exempel skydd mot fel polaritet och kortslutning.

Läs mer om OSRAM BATTERYcharge 904

Rulla till toppen