Redo att anta Mazda CX-60-utmaningen?

Mazda CX-60 laddhybrid är en av de absolut vettigaste familjebilarna som finns att köpa.

Advertisement

Advertisement

Modern, rymlig, prisvärd, säker, miljövänlig och rolig att köra. Men framför allt är Mazda CX-60 en bil som man älskar eftersom den underlättar vardagen, samtidigt som man kan spara bensinpengar och all modern teknik som man vill ha finns.

Läs mer om den här!

Nu utmanar vi att göra CX-60-utmaningen och svara på 12 frågor. Säger du ja på fler än tio bör du definitivt åka och provköra nya CX-60 E-SKYACTIV PHEV!

1: Gillar du rejäla utrymmen?
CX-60 har ett bagageutrymme på hela 570 liter (större än i Volvos stora kombi V90) och ett mycket stort och bekvämt baksäte, där även vuxna sitter bekvämt med en skön benvinkel.

2: Lockar det dig att kunna köra på billig elektricitet?
CX-60 har ett batteri på 17,8 kWh som ger en körsträcka på 63 km enligt WLTP. Det räcker för de allra flesta resor. Hälften av alla bilresor i Sverige är under fem km.

Under optimala förhållanden kan man komma 63 km på ren el och det går att köra på el i hastigheter upp till 140 km/h.

3: Är billig skatt viktigt?
Skatten för CX-60 ligger på 360 kronor om året. Många bilar i samma storleksklass, med enbart bensin- eller dieselmotor, har en årlig skatt på över 10 000 kronor.

4: Vill du kunna dra tunga släp och aldrig behöva oroa dig för räckvidd?
CX-60 får dra släp på hela 2,5 ton. Tack vare den fyrcylindriga bensinmotorn på 241 hk kan du köra så långt tanken på 50 liter räcker. Den totala systemeffekten med elmotor är för övrigt 327 hk, som alla hjälper till när du drar tungt.

5: Är säkerhet viktigt för dig?
CX-60 har fått maximala fem stjärnor i EURO NCAP´s test. Den har bland annat autobroms med fotgängardetektering, döda vinkelvarning när man stiger ur bilen och vid backning, automatiskt avbländande helljus, filhållningsassistans och automatisk nöduppringning vid en olycka.

6: Värdesätter du lång nybilsgaranti?
CX-60 har hela 10 års garanti (3 års nybilsgaranti och därefter 7 års komponentgaranti).

7: Kan du vara tveksam till om en elbil passar dig med tanke på räckvidd på vintern, problem vid laddning, laddköer och dyra elpriser?
CX-60 går cirka 66 mil på en full tank, och ytterligare cirka sex mil på elektricitet. Du behöver aldrig oroa dig för om det finns laddare som fungerar längs vägen. Kan du ladda hemma blir de milen billiga och laddningen går snabbt eftersom ombordladdaren är på hela 7,2 kW, jämfört med de flesta konkurrenter som bara kan ladda med 3,7 kW hemma.

8: Gillar du sportbilsprestanda?
CX-60 laddhybrid har totalt 327 hk och klarar 0–100 km/h på 5,8 sekunder. En 8-stegad automatlåda gör körningen bekväm och säker.

9: Tycker du om riktiga fysiska knappar för att exempelvis höja och sänka volymen eller ställa in värmen?
CX-60 har all modern teknik som man kan tänka sig, som exempelvis en ansiktsigenkänning som automatiskt ser till att ställa in din sittställning, backspeglar, head-up display och ljudanläggning utan att du behöver göra någonting.

Samtidigt finns alla de vanliga fysiska reglagen kvar, vilket gör att förarmiljön är lättjobbad. Man får helt enkelt det bästa av två världar – fysiska reglage och avancerad teknik som hjälper till.

10: Tycker du att standardutrustningen ska vara generös?
CX-60 har som standard exempelvis head-up display, 20” lättmetallfälgar, backkamera, trådlös Apple CarPlay/Android Auto, parkeringssensorer bak och fram, navigationssystem, filhållningsassistans och elektriskt uppvärmd läderratt.

11: Är hög kvalitetskänsla viktigt för dig?
CX-60 har en fantastisk kvalitetskänsla som bör upplevas. Den japanska traditionen av hantverk syns i sömnad och trädetaljer. Väljer man den finaste versionen kallad Takumi får man bland annat en underbar läderklädsel i Nappa, diskret stämningsbelysning i dörrarna, ventilerade säten och den fantastiska ansiktsigenkänningen som verkligen får CX-60 att kännas som en lyxbil utan att den kostar som en sådan.

12: Är rätt pris avgörande?
CX-60 kostar från 517 500 kronor. Vi påstår att det priset är oslagbart med tanke på vad man får. Och just nu har Mazda ett erbjudande där CX-60 kostar från 469 900 kronor, men skynda då priset omfattar lagerbilar fram tills den 31 oktober 2023.

Så hur många ”ja” fick du? Och när åker du och provkör nya Mazda CX-60?

Läs mer om bilen här och designa en perfekt Mazda CX-60 för dig!

Rulla till toppen