Han har kört 28 000 mil på fem år: ”Både bilen och servicen är magisk”

I jobbet som importör kör Magnus Fritzell sin Ford Transit Connect till Frankrike mellan fem och tio gånger om året.

Advertisement

– Det är bemötandet på serviceverkstaden jag är mest nöjd med. Sen är det positivt att bilen funkar jäkligt bra, säger Magnus Fritzell.

När vi når Magnus Fritzell sitter han i bilen, på väg från Béziers i sydöstra Frankrike till ett möte i Toulouse, längre västerut. Resan till den franska rivieran är en han gör ofta. Han driver ett importföretag, och spenderar mycket tid med att åka runt till olika leverantörer i Frankrike. Mellan de olika stoppen i Frankrike blir det många, långa timmar i bilen. Resan från hemmet i Halmstad tar minst ett par dagar – enkel resa. Bilen, en Ford Transit Connect, fungerar utmärkt för ändamålet, menar Magnus.

– Den är magisk. Helt magisk. Den går bara långa sträckor i stort sett. Jag är så nöjd. När man ska ha med sig lite last är den helt grym.

Magnus Fritzell vid sin transportbil Ford Transit Connect

Sedan han köpte bilen ny år 2017 har han hunnit köra 28 000 mil. De många milen har medfört att Magnus blivit god vän med personalen på Fords auktoriserade verkstad i Halmstad, Hedin Bil där han servat transportbilen många gånger. Att ha tillgång till en bra serviceverkstad var en viktig faktor när han valde bil till företaget.

– Det är den personliga relationen som är det viktigaste för min del. Sedan är det positivt att bilen funkar jäkligt bra också, säger han.

Några större problem med bilen har Magnus inte haft. Men en gång exploderade ett däck på motorvägen utanför Paris.

– Då ringde jag Ford Assistans, som ingår både när bilen är ny och förnyas varje gång man servar bilen hos Ford och en halvtimme senare kom en bärgningsbil som ordnade allt, och jag kunde köra vidare. Det är magiskt, är så jäkla nöjd, säger han.

Ford jobbar hårt för att den service de levererar ska vara i toppklass – och Magnus upplevelse är ett kvitto på att arbetet fungerar.

– Transportbilen är ett otroligt viktigt arbetsredskap för våra företagskunder, och ”stillestånd” kan vara förödande säger Alexander Larsson, servicechef på Ford i Halmstad, och fortsätter:
– Både planerade och oplanerade driftstopp, som service eller om det uppstår ett reparationsbehov kan ställa till det, speciellt när man som Magnus använder sin transportbil dagligen i jobbet, vars jobbresor kan sträcka sig hundratals mil.

Alexander Larsson, servicechef på Ford i Halmstad.

Skulle olyckan vara framme får man som transportbilskund hos Ford en primär diagnos och estimerad reparationstid redan inom fyra timmar, och skulle något behöva repareras är ambitionen att få det gjort inom två dygn.* Detta gäller på alla Fords auktoriserade verkstäder, närmare hundra till antalet från Ystad i söder till Kiruna i norr. Detta är något som Magnus verkligen uppskattar.

– Jag är supernöjd att det finns bra hjälp att tillgå snabbt. Och tryggt att det finns många auktoriserade verkstäder på vägen ner mot kontinenten om något skulle hända.

På auktoriserade Ford verkstäder kan man som transportbilskund också få tid för service redan inom 24 timmar. Magnus har själv aldrig behövt nyttja detta men tycker det är väldigt bra att möjligheten finns.

Något annat som Magnus uppskattar är möjligheten till att få hjälp med både hämtning och lämning av sin Ford Transportbil, i samband med verkstadsbesök.

– Helt underbart att den möjligheten finns, säger han. För mig personligen så värdesätter jag det personliga bemötandet, det leende jag får när jag kliver genom dörren och den direkta hjälpen. Kan inte tänka mig att byta till något annat.

Läs mer om Ford Service här.

*4 timmar från det att fordonet anlänt till verkstaden. (inom ordinarie arbetstid) Gäller vid driftstopp. Transportbilar med driftstopp prioriteras och det är verkstadens strävan att fordonen ska vara reparerat inom 48 timmar, dock är det inte alltid möjligt att uppfylla.

Rulla till toppen