Säkerhet på vägen: Därför är rätt däcktryck så viktigt

Däckbytarsäsongen är igång och rätt lufttryck är viktigt för en säker och bekväm körning.

Advertisement

Nu när våren är här är det dags att se över bilens däck och deras lufttryck, vilket är viktigt för en säker och bekväm körning. OSRAMs TYREinflate-serie av portabla luftkompressorer gör det enkelt att pumpa upp dina däck – direkt från bilen.

Att ha rätt lufttryck i dina bildäck är viktigt av flera anledningar och det påverkar däckens prestanda och livslängd. Om däcken har för högt tryck eller för lågt tryck kan det leda till ojämn slitning på däcken och därmed kortare livslängd. Dessutom kan felaktigt lufttryck påverka bilens väghållning och bromsprestanda.

Om dina däck har för högt tryck kan de bli hårda och ha mindre kontakt med vägen, vilket kan resultera i sämre grepp och ökad risk för sladd. Å andra sidan, om dina däck har för lågt tryck, kan de bli mjuka och ha för mycket kontakt med vägen, vilket kan öka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen. Dessutom kan däck som har för lågt tryck leda till överhettning och i värsta fall däckexplosion.

För att kontrollera lufttrycket i dina däck bör du använda en lufttrycksmätare och kontrollera det regelbundet. Du kan hitta rekommenderat lufttryck för dina däck på insidan av tanklocket eller på en etikett vid förardörren. Kom ihåg att lufttrycket kan variera beroende på last och körning, så det är viktigt att justera det när det behövs. Det är, med andra ord, alltid bra att ha en luftkompressor med sig i bilen. Därför utvecklade OSRAM sin TYREinflate-serie med många olika kompressorer i olika storlekar och för olika behov.

I TYREinflate-serien ingår bland annat TYREinflate 4000 och TYREinflate 450. TYREinflate 4000 är en sladdlös och uppladdningsbar kompressor och TYREinflate 450 är en portabel kompressorer som enkelt kan kopplas in via bilens 12-voltsuttag.

I TYREinflate-serien finns produkten du behöver oavsett om du ska på campingresa eller kontrollera däcktrycket på ditt fordon.

Oavsett om du ska på en campingresa, behöver pumpa upp cykeldäck eller bollar, eller bara behöver kontrollera däcktrycket på ditt fordon, har OSRAM en produkt som passar just dina behov.

Den kompakta TYREinflate 4000 är perfekt för camping och andra utomhusaktiviteter där du behöver en pålitlig och smidig luftkompressor som kan användas utan direkt strömförsörjning. Den lättanvända designen gör det enkelt att pumpa upp dina cykeldäck eller bollar när du är på språng, samtidigt som den också fungerar utmärkt för att pumpa upp däcken på bilen vid behov.

TYREinflate 4000 är perfekt för utomhusaktiviteter och den lättanvända designen gör det enkelt att pumpa exempelvis cykeldäck eller bollar.

För den som framför allt ska pumpa bildäck rekommenderas TYREinflate 450. Den är utrustad med en högkvalitativ pump, automatisk stoppfunktion och en digital display som gör det enkelt att kontrollera och justera däcktrycket. Med sin kompakta design är den lätt att förvara i bilen när du behöver den som mest.

TYREinflate 450 är en portabel kompressorer som kopplas in via bilens 12-voltsuttag.

Med TYREinflate-serien kan du vara säker på att du alltid har en pålitlig och effektiv luftkompressor till hands när du behöver pumpa upp dina däck.

Besök OSRAMs hemsida för att lära dig mer om deras produkter och hitta den som passar dig och dina behov.

Advertisement
Advertisement

Rulla till toppen