Upplev världens finaste bilar – i Sverige

Den 5–7 juli går The Aurora, ett bilevent av högsta internationella standard, av stapeln i Norrvikens trädgårdar i Båstad. Åk dit, ställ ut din bil, träffa likasinnade, och njut av den härliga gemenskap som bilvärlden har att erbjuda.

The Aurora har som ambition att cementera Skandinaviens plats i den internationella kalendern för bilevent. Njut av bilar från hela världen på plats i Sverige. Evenemanget bjuder på en rad höjdpunkter som:

The Aurora Concours

The Aurora Concours, en skönhetstävling för bilar, visar upp motorhistoriska skatter från hela världen.

Däribland bilar som varit med och även vunnit Concours-tävlingar som Pebble Beach Concours d’Elegance och Concorso d’Eleganza Villa d’Este:

  • Alfa Romeo 6C 1750 GS Spider Aprile från 1931
  • Aston Martin DB 2/4 från 1955
  • BMW 503 från 1953
  • Diato 20S Torpedo från 1924
  • Ferrari 275 GTB s/n från 1965
  • Isotta Fraschini 8C Monterosa Coupe Touring från 1947
  • Lancia Florida Coupe från 1955
  • Mercedes-Benz 540K från 1938

The Aurora Hypercar Experience
Under The Aurora möts klassiska bilar och framtidens samlarbilar. Evenemanget välkomnar super- och hyperbilar. På plats kommer kan man exempelvis beskåda Bugatti Chiron, Ferrari F40, Ferrari Daytona SP3, Lotus Evija och McLaren P1 GTR och många fler.

Koenigseggs 30-årsfirande
Den svenska superbilstillverkaren Koenigsegg firar 30 år och visar upp ett stort antal bilar från märkets imponerande historia. Förvänta er bilar som Jesko, Regera, CC850 och många fler.

Andra utställningar

Under The Aurora kommer besökare att ges möjlighet att beskåda bilar av alla typer, däribland:

BMW ställer ut 28 bilar
Som huvudsponsor har BMW med sig 28 bilar – nya som gamla, inklusive märkets första elbil BMW 1602 Elektro-Antrieb och världens lyxigaste elbil, Rolls-Royce Spectre.

Black and Gold Collection: Sju F1-bilar
Sju Formel 1-bilar från Black and Gold Collection kommer att visas upp under The Aurora. Det rör sig om gamla Lotus-bilar varav två har tävlats av Ronnie Peterson.

Colin Chapmans flygplan, båt, och bil
För första gången visas även Lotus grundare, Colin Chapmans, privata samling av fordon upp. Däribland hans privata flygplan – en Cessna 414-A, en F1-motorbåt, och hans privata Lotus Esprit.

Utställning med original-filmbilar
Mustangen Eleanor, originalbilen från filmen Gone in 60 Seconds, kommer att visas upp. Dessutom kommer en Dodge Charger – från filmen Bullitt – att ställas ut. Även ett antal bilar från Fast & Furious finns på plats.

40 år av Ferrari Testarossa
Den första och tredje Testarossan som någonsin rullade av produktionsbandet ställs ut. Det gör också den första Testarossan till Sverige som beställdes ny av Aje Philipson. Totalt är det sju Testarossa på plats, och alla varianter av modellen kommer att finnas representerade för allmänhetens beskådning.

Här hittar du programmet under The Aurora.

Du kan också ställa ut din bil

The Aurora Showfield är en levande bilutställning där du och din bil står i centrum. Passa på att ta del av den första upplagan av The Aurora och bidra till en oförglömlig helg för hela familjen.

The Aurora Showfield är öppet för alla entusiastbilar, oavsett värde eller signifikans. Det viktigaste är passionen för bilar.

För bara 1 995 kronor per dag kan du vara en del av utställningen. I priset ingår inträde för en person, mat, dryck, tillgång till The Showfield Lounge och Meet & Greet med kända bilprofiler.  Man kan lägga till en person för 400 kronor.

Var med så länge du vill
Det går att köpa en plats på The Aurora Showfield i bara en dag eller för hela helgen.

The Showfield Lounge
Få tillgång till vår exklusiva Showfield Lounge, där kan du njuta av mat och dryck eller passa på att ta en drink i en av de många barerna på området.

Bästa möjliga parkering
Som deltagare i Showfield är din bil en del av utställningen. Bilen ställs ut innanför grindarna på Norrvikens trädgårdar vilket ger dig bästa möjliga access

Träffa Christian von Koenigsegg och andra profiler
Alla deltagare i The Aurora Showfield får möjlighet att träffa Christian von Koenigsegg. Även andra profiler från bilvärlden kommer att finnas på plats.

Bästa bil vinner pris
Varje dag utnämns en bil till Best in Showfield.

Priser och biljetter

Aurora Showfield-paket
1 995 kronor för en person och bil. Att lägga till en person kostar 400 kronor.

Allmänt inträde
En vanlig inträdesbiljett går loss på 795 kronor. Barn upp till 10 kommer in gratis medan biljetter för barn mellan 11 år och 17 kostar 295 kronor.

Det finns även möjlighet att köpa VIP-parkering som ligger inne på Norrvikens trädgårdar. VIP-parkeringen kostar 350 kronor.

Familjepaket
Det finns även ett familjepaket – för två vuxna och upp till tre barn – för 1 690 kronor.

Missa inte sommarens höjdpunkt
The Aurora introducerar ett bilevent av internationell standard till Skandinavien. Det erbjuds något för hela familjen och alla är välkomna.

Köp din biljett till sommarens höjdpunkt här!

Vi ses i Båstad den 5–7 juli!

Rulla till toppen