Varför bilabonnemang blir allt populärare: En ny era av bilägande

Fördelar med bilabonnemang – den nya trenden i Sverige.

Bilabonnemang har snabbt blivit en populär lösning på den svenska bilmarknaden. Medan privatleasing länge har varit ett vanligt alternativ, söker nu fler människor efter ännu mer flexibla och förutsägbara sätt att ha bil. Enligt Pierre Katmerian, marknadschef på imove, är en av de största fördelarna med bilabonnemang att man har mer förutsägbarhet med en fast månadskostnad, så kunden betalar endast för drivmedel och eventuell trängselskatt. Man påverkas alltså inte av räntehöjningar eller inflation.

Flexibla lösningar för ditt bilbehov

För de som inte vill äga en bil finns det idag många alternativ. För kortare behov, som några timmar, är bilpooler idealiska. Behöver du en bil för några dagar upp till ett par veckor, kan hyrbilsbolag vara ett bättre val. För längre tidsperioder, som två till tre år, är leasing ett vanligt alternativ. Men bilabonnemang fyller gapet mellan hyrbil och leasing, och erbjuder en unik kombination av fördelar.

Bilabonnemang – en perfekt mix av hyra och leasing

Bilabonnemang kombinerar hyrbilens flexibilitet med leasingens känsla av ägande.

– Vi ser en ökad efterfrågan på denna flexibilitet. Med en fast månadskostnad och inga oväntade utgifter för service eller reparation, är det ett mycket förutsägbart sätt att ha bil, säger Katmerian.

imove, som erbjuder bilabonnemang i 12 till 18 månader, gör det enkelt för kunderna att byta till en ny bil när abonnemanget löper ut.

Elbilar med all-inclusive tjänster

imove erbjuder en bilflotta som helt består av elbilar, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

– Våra abonnemang är utformade för att vara prisvärda och bekymmersfria. Alla bilar är helförsäkrade, och vi har halverat självriskkostnaderna jämfört med traditionella hyrbilsaktörer, förklarar Katmerian.

Detta innebär att du inte behöver oroa dig för oväntade kostnader om något skulle hända med bilen.

Enkelt och förutsägbart för företag och privatpersoner

imove erbjuder både företag och privatpersoner elbilar för en fast månadskostnad. Den billigaste modellen kostar 3 990 kr per månad, och allt ingår. För företag innebär detta även möjligheten att dra av halva momsen, då bilarna räknas som hyrbilar.

– Vi vill göra livet enklare för våra kunder genom att inkludera alla kostnader för service, däckförvaring, hjulskifte och försäkringar i månadskostnaden, säger Katmerian.

Frihet utan begränsningar – fria mil med abonnemang

En stor fördel med imove är att alla abonnemangsbilar kommer med fria mil. Till skillnad från många andra aktörer som sätter en gräns på antalet mil per år, kan imoves kunder köra så mycket de vill utan extra kostnad. Detta gör bilabonnemang till ett attraktivt alternativ för dem som kör mycket.

Rikstäckande tjänst med lokal tillgänglighet

Sedan sin etablering i Sverige för tre år sedan har imove vuxit snabbt. Företaget började i Uppsala och Stockholm, och sedan maj 2024 täcker de hela landet. Ett samarbete med en stor svensk marknadsplats för bilar har gjort det möjligt för kunder att hämta och lämna bilar på olika hubbar runt om i Sverige.

– Nu kommer mer än hälften av våra bokningar från städer utanför Stockholm, som Örebro och Sundsvall, avslutar Katmerian.

Läs mer och spana in bilarna på imove.se.

Rulla till toppen