Sista chansen att köpa RAM med V8 – legendariska motorn försvinner 2025

Nästa år kommer V8-motorn i RAM:s pickupmodeller ersättas av en ny, sexcylindrig turbomotor.

Den nya maskinen är bättre på både kraft och effektivitet – men för den som vill ha en mullrande V8 under huven är det dags att göra slag i saken innan det är för sent.

År 2024 markerar slutet på en era för RAM. Den ikoniska V8 HEMI-motorn är på väg bort, och kommer i 2025 års modeller att ersättas av en rak, sexcylindrig motor med dubbelturbo kallad HURRICANE.

Den nya motorn är bättre på de flesta mätbara punkter. Den har mer effekt och mer vrid, samtidigt som den drar mindre bränsle. Men ljudet och känslan av en riktig V8 vet vi att många kommer att sakna, oavsett vad siffrorna säger. Om du är en av dem vill vi bara säga en sak: det är ännu inte för sent.

RAM 2024: Slutet på en era

Exclusive Cars, Sveriges enskilt största återförsäljare av RAM Trucks, tackar av HEMI-motorn med tre fullutrustade versioner av RAM som går att beställa nu: Laramie Night Edition, Limited Night Edition och sist men inte minst TRX Final Edition i begränsad utgåva. Samtliga är pickuper som kombinerar rå kraft med lyx och stil.

RAMs slogan är ”Guts. Glory. Ram.” Detta återspeglar modellens robusthet och elegans. Modellen suddar ut gränserna mellan en SUV och en traditionell pickup med sin sofistikerade inredning och högkvalitativa finish. Sedan 2019 har RAM dominerat marknaden med sin stilsäkra design och överlägsna funktioner som aktiv luftfjädring, vilket är unikt i segmentet.

Den 5,7 liter stora åttan är inte bara en motor. Den är en liten del av den amerikanska drömmen. Den representerar kraft, prestanda och slitstyrka och har älskats av entusiaster över hela världen i årtionden. Det är inte världens mest moderna motor, men hos Exclusive Cars vet de att rationalitet inte är allt. Deras kunder väljer bil med hjärtat. De unnar sig något som gör dem glada, och som tilltalar det där barnet som vi alla har inom oss.

RAM 2025: Bättre på alla punkter

När en dörr stängs öppnas en annan – och RAM 2025 är här för att revolutionera pickup-världen. Med introduktionen av HURRICANE-motorn, en rak 6-cylindrig dubbelturbomotor, tar RAM prestanda och effektivitet till nya nivåer.

Den nya 2025 RAM har inte bara fått en uppdaterad motor utan också en helt ny design både invändigt och utvändigt. Den charmigt robusta utstrålningen är kvar, men kompletteras av modern teknik, nya skärmar, fler finesser och bättre komfort och säkerhet.

Med HURRICANE-motorn satsar RAM stort. Denna motor, som av allt att döma framöver även kommer att användas i muskelbilen Dodge Charger, erbjuder mer effekt än den tidigare V8-motorn, samtidigt som den är betydligt mer bränsleeffektiv. Laramie-versionerna får 426 hk och 636 Nm, medan de kraftfullare Limited-modellerna får hela 547 hk och 706 Nm. Även den något senare planerade RHO, efterträdaren till TRX versionen, modellen får den starkare motorn.

Precis som dagens modeller väntas nya RAM också bli E85-klassad i Sverige, vilket gör den till ett ännu mer attraktivt val för framtidens bilägare. Det ger inte minst ett gynnsamt förmånsvärde för alla er som har företagsbil.

Arbetsbilar med själ

RAM-köpare söker mer än bara ett fordon. De vill ha en livsstil, en känsla av framgång och en liten bit av den amerikanska drömmen. Att äga en RAM är att visa världen att du inte följer strömmen. Det är en hyllning av framgång och hårt arbete. Exclusive Cars ser också en tydlig ökning av självuttryck i bilarna. Kunderna vill specialbygga och personalisera dem som aldrig förr. RAM-picker köps med känslor.

RAM 2024 och RAM 2025 representerar två sidor av samma mynt – en hyllning till det förflutna och en blick mot framtiden. Medan vi tar farväl av den ikoniska V8 HEMI-motorn, välkomnar vi den revolutionerande HURRICANE-motorn. Det är en spännande tid att vara en del av RAM-familjen, och oavsett om du väljer att fira slutet av en era eller början på en ny, är RAM här för att leverera kraft, stil och en oslagbar körupplevelse.

Här kan du läsa mer om 2024 års modellår – och varför inte boka en provkörning?

Besök Exclusive Cars för att lära dig mer.

Rulla till toppen