Alrik och Peder: Lexus LS 460 – protestbilen!

PREMIUM Alrik övergav sin BMW i3 för en V8-Lexus av ekonomiska skäl och som en protest mot dagens bilpolitik. Peder uppmanades gissa köpet med blindhuva – hur gick det?
Annons

Vilka bilar gillar jag minst? Du måste ha köpt någon av dom!”

Med blindhuva på är utmaningen att gissa rätt efter max tio frågor och tankarna gick igång direkt …

Peder: ”Men du har ju svängt lite från elbilar, så det skulle kunna vara en hybrid, för du har ju insett att jag alltid har rätt …men det måste vara en elbil eller en hybrid för du är ju så förnuftig!”

Alrik: ”Yes, jag har räknat på ekonomin in i minsta detalj och kommit fram till att det här kommer att bli billigt.”

Med slopade elbilssubventioner, slut med billig privatleasing, hög ränta och sänkta bränslepriser har den ekonomiska bilverkligheten skrivits om. Alrik ”tackar” den svenska regeringen för sitt nya bilval.

Att fortsätta att privatleasa en begagnad BMW i3 skulle kosta en bra bit över 4 000 kronor per månad, så Alrik tog konsekvensen och köpte en Lexus LS 460 från 2008, med V8 på 381 hk – för att förhoppningsvis slippa värdefall och reparationer – och spara pengar. För att krydda det hela och kunna njuta fullt ut av V8:an har det investerats i fjärrstyrbara ventiler till avgassystemet.

Peder: ”Jag kan så få bilmodeller så jag kommer nog inte att veta vad det är när jag ser den. Men min första gissning skulle vara en MG …”

Solen skiner på Ös We Ring och Peder leds fram till bilen, fylld av prestationsångest.

Alrik: ”Din första tanke. Vad tror du att jag har köpt?”

Peder: ”Jag tror att du har köpt en hybrid.”

Annons
Annons
Rulla till toppen