Red Bull: Motståndare sökes!

PREMIUM Trots intensivt utvecklingsarbete och konceptbyten hit och dit verkar motståndarna inte kunna komma i närheten av den regerande världsmästaren. Vad är de regerande världsmästarnas hemlighet? Vilka stall är närmast att knäcka koden?
Annons

Säsongsstarten i Bahrain var en chock för alla: Red Bull ställde konkurrenterna mot väggen och vann i stort sett allt som gick att vinna. Jämfört med säsongen innan kunde man dryga ut försprånget med ytterligare tre till sju tiondelar, vilket framför allt Mercedes fick känna på. Trots att samtliga konkurrenter antagligen hade tusentals bilder av Red Bull RB19 på bordet hände inte mycket under säsongens lopp som kunde ändra på resultatet. 

Egentligen var det bara McLaren som lyckades minska det massiva avståndet, men å andra sidan startade man från en lägre nivå. Utvecklingsavdelningarna hos Mercedes och Ferrari verkade lida av idétorka och Aston Martins fyrverkeri i början av F1-kalendern slocknade i mitten av säsongen. Den stora frågan var: har konkurrenterna inte lärt sig något eller hade Red Bull ett ess i ärmen som höll de andra på avstånd?

Annons
Annons
Rulla till toppen