Film: Ineos Grenadier – Äventyr varje dag!

Alrik provar Land Rover Defender-kopian som kom undan i rätten och gör allt bättre – är du mogen för en riktigt tuff familjebil som utmanar?
Annons

Vill du ha en extremt robust familjebil som klarar alla vardagsäventyr och samtidigt tuffa äventyr bortom det vanliga vägnätet? Då kan det nystartade brittiska bilmärket Ineos och deras första modell kallad Grenadier vara helt rätt val för dig.

Designen är inspirerad av klassiska Land Rover Defender. Tekniken är en blandning av traditionellt rambygge, BMW-motorer och kaross av aluminium. Till skillnad från gamla Defender är kvalitetskänslan riktigt bra, komforten imponerande hög och körbarheten utmärkt. Det här är helt enkelt en bil som utstrålar äventyr samtidigt som man inte måste försaka upplevelsen av en modern bil.

I terrängen kan tre spärrbara diffar komma väl till pass samtidigt som moderniteter som körprogram och kameror för att se exakt var stenbumlingar ligger saknas. Man ska köra sin Grenadier själv.

Höjbar luftfjädring finns inte heller på menyn eftersom bilen är byggd för att klara alla tänkbara strapatser och då ska så lite som möjligt kunna gå sönder.

Så frågan är: är du mogen för en riktigt tuff familjebil? Oavsett äventyr kan man spola rent golvet i kupén efteråt – tack vare dräneringshål.

Följ med Alrik på en provkörning på terrängbana och grusvägar i ett somrigt Sörmland. Var passar den bäst?


Alrik har tidigare även kört Grenadier i ett blåsigt Skottland. Du kan se den filmen här:

Annons
Annons
Rulla till toppen