Film: Alrik och Peder kör Fisker Ocean – Hur dålig är den?

PREMIUM Krisdrabbade Fisker kämpar för sin överlevnad – är bilen så dålig som många säger eller är den värd att rädda? Alrik och Peder reder ut!
Annons

Det ser minst sagt mörkt ut för bildesignern och företagsledaren Henrik Fiskers andra försök att slå sig in i bilbranschen med ett eget varumärke. Det första försöket med en hybrid kallad Karma slutade efter två års produktion med konkurs 2012, efter att det tillverkats cirka 2 500 bilar.

Försök nummer två med företaget Fisker Inc, startade 2016, och 2020 hade man säkrat en investering på 550 miljoner dollar och företaget ansågs lite senare samma år, efter en börsintroduktion, vara värt 2,9 miljarder dollar.

Tillverkningen av bilarna startade 2022 i Österrike, hos Magna Steuer och man rapporterade i slutet av 2022 att över 60 000 förordar hade lagts på bilen. Den första bilen levererades i maj 2023. Men tyvärr har bilarna drabbats av oräkneliga mjukvaruproblem och leveranstrubbel, för att inte tala om förluster. Fiskeraktien är numera värdelös och företaget utslängt från börsen.

Annons
Annons
Rulla till toppen