Säljstart för laddhybriderna Audi Q7 och Q8

I veckan är det säljstart för både Audi Q7 TFSI e quattro och Q8 TFSI e quattro. De uppdaterade bilarna bjuder på flera nyheter – och vi bjuder på prisinfo.
Annons

Nu är det säljstart för laddhybriderna Audi Q7 TFSI e och Q8 TFSI e. Flera nyheter tillskrivs dessa faceliftade favoriter: förutom att de är just faceliftade har den elektriska räckvidden ökat till 83 km samt att de finns med fyrhjulsstyrning för första gången. 

Motorpaketet består av en treliters bensinsexa på 340 hk, en kompakt elmotor med en effekt på 130 kW, ett vrid på 460 Nm och ett nytt litiumjonbatteri under bagageutrymmet. 

Enligt pressmeddelandet går 0–100 undan på 5 sekunder – vilket gäller båda modellerna – och topphastigheten är 240 km/h med en eldriven maxhastighet på 135 km/h. 

Tekniska nyheter i urval är att ”Charge”-läget är anpassat för att endast ladda batteriet i hastigheter över 65 km/h, medan regenereringen genom 3,0 TFSI-bensinmotorn används nu för att fylla på batteriet och inte endast att toppa upp.

Standardutrustning består bland annat av 20-tumsfälgar till Audi Q7 TFSI e och 21-tumsfälgar till Audi Q8 TFSI e, adaptiv sportluftfjädring, MMI Navigation plus, samt en rad andra spännande funktioner vi inte hinner skriva ut innan det är dags för kaffe. 

Säljstart sker i slutet på veckan och cirkapriserna börjar på 1 005 000 kronor för Audi Q7 60 TFSI e quattro och 1 035 700 kronor för Audi Q8 60 TFSI e quattro. De första leveranserna sker under sommaren 2024. 

Uppdaterade Audi Q7 har snart säljstart
PROV: Audi Q8 e-tron edition Dakar
Annons
Annons
Rulla till toppen