”Nya” Volkswagen Golf har flera tekniknyheter

Vi kan säga det direkt: du kommer inte sätta kaffet i vrångstrupen när du ser den ansiktslyfta versionen av Volkswagen Golf. Designen är sig (väldigt)...
Annons


Vi kan säga det direkt: du kommer inte sätta kaffet i vrångstrupen när du ser den ansiktslyfta versionen av Volkswagen Golf. Designen är sig (väldigt) lik, men det är också tanken.

Volkswagen Golf har alltid designats enligt principen ”evolution före revolution” för att kunderna ska känna igen sig och för att andrahandsvärdet ska hållas uppe. Största förändringen är i fronten där Volkswagen Golf får några försiktiga förändringar, bland annat med nya led-strålkastare.

Precis som tidigare finns Golf med många olika drivlinor, bland annat dieselmotorer, och Volkswagenchefen Herbert Diess bjöd på en kort kommentar om dieselskandalen innan han visade upp den ansiktslyfta Golfmodellen.

”Vi står inför en hel del svåra utmaningar. Först måste vi vinna tillbaka kundernas förtroende”, sa han.

Enligt Herbert Diess är kunderna ”väldigt nöjda” med uppdateringen som görs på verkstaden.

”Vi har nästan inga klagomål.”


Volkswagen Golf uppdateras med flera tekniska nyheter.

• Nu finns digitala instrument med en 12,5-tumsskärm som tillval, precis som i Passat. De kan anpassas efter förarens önskemål med exempelvis navigationskarta.

• Bilen kan kopplas upp mot nätet för att exempelvis komma ihåg var föraren parkerade bilen. Det kan visas i en mobilapp.

• Volkswagen Golf får också kökörningsassistent som kan hålla koll på trafiken i upp till 60 km/h så länge föraren håller händerna på ratten.

• Infotainmentsystemet med 9,5-tumsskärm kan styras med gester, så föraren kan till exempel vifta med händerna för att byta radiokanal.

• Elbilen Volkswagen e-Golf får förlängd räckvidd på upp till 30 mil, men den blir officiell först nästa vecka på bilsalongen i Los Angeles.

• Största motornyheten är en 1,5-liters bensinturbomotor på 150 hästkrafter som får cylinderavstängning, och som alltså kan gå ned till två cylindrar när alla fyra inte behövs. Den kommer också som en snålare Bluemotionversion med 130 hästar.

• Volkswagen Golf GTI har numera 230 hästar och Golf GTI Performance har 245 hästar.

• Den sexstegade dubbelkopplingslådan DSG ska fasas ut till förmån för en sjustegad.

• Autobromssystemet kan upptäcka fotgängare och det finns också ett Trailer Assist-system som gör det lättare att backa med släp.

• Bilens inställningar kan sparas i olika profiler som kopplas till en enskild nyckel. Därmed kan till exempel två personer i samma hushåll ha olika inställningar för belysning, adaptiv farthållare, radiostationer och förarsäte.

De första bilarna levereras till svenska kunder under slutet av första kvartalet 2017.

Annons
Annons
Rulla till toppen