Bilder på Volvo EM90 läckta från Kina

Vad säger du? Snyggaste Volvon hittills, eller? Volvo EM90 lanseras den 12 november, men redan nu har flera bilder på den färdiga bilen läckt ut.
Annons

Volvo EM90 bygger till mycket hög grad på koncernkusinen Zeekr 009 som också är inriktad på det lyxigare segmentet och helt eldriven. Zeekr 009 är 521 cm lång, 202 cm bred och 155 cm hög – Volvo EM90 får högst sannolikt liknande mått.

Volvo släppte nyligen några snygga teaserbilder EM90 på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Facebook. Nu har några bilder på den färdiga Volvo EM90 läckt ut från Kina. Troligt rör det sig om bilder som Volvo Cars/Geely lämnat in till kinesiska myndigheter.

Av de läckta bilderna kan vi dra slutsatsen att det rör sig om ett klassiskt fall av ”badge engineering” där det främst är front och lyktor som ändrats, medan de flesta plåtdetaljer är samma. Givetvis har Volvo EM90 framlyktor med ”Tors hammare”.

Fronten är ny liksom baklyktorna. I övrigt är det mesta sig likt från Zeekr 009.

Volvo EM90 kommer först att lanseras på den kinesiska marknaden. Premiären är den 12 november. Om EM90 även ska lanseras på andra marknader är under övervägande av Volvo Cars ledning.

Annons
Annons
Rulla till toppen