En god och en dålig nyhet för Ferrari

Ferrari tog på fredagen ett bra grepp om fredagsträningen inför Kinas GP på söndag, även om Alex Wurz i Williams var snabbast. Men Filipe Massa...
Annons

Ferrari tog på fredagen ett bra grepp om fredagsträningen inför Kinas GP på söndag, även om Alex Wurz i Williams var snabbast. Men Filipe Massa tvingades byta motor efter träningen och åker ner tio placeringar i söndagens startfält.

Utöver Wurz gjorde även 19-åringen Sebastian Vettel från Tyskland ånyå starkt intryck genom att sätta fredagens andra bästa tid i sin BMW Sauber. Även Hondas testförare åkte med kvalinställningar och var knappt bakom Vettel medan Ferrari jobbade med race-setup och var runt sekunden långsammare.
Att loppet på söndag blir en tät och spännande kamp mellan Michael Schumacher och Fernando Alonso indikerar spanjorens träningstid som var bara en tiondel sämre än Michael Schumachers.
Mycket överraskande var fransmannen Montagny nära en halvsekund före hela det stora startfältet – den bästa placering nya Super Aguri-teamet nått under hela säsongen. Att McLaren skulle vara så pass långt efter de snabbaste var också ett samtalsämne i depån under fredag. Kimi Räikkönen körde visserligen bara fyra varv men var hela 3,6 sekunder sämre än Wurz i Williams – vilket indikerar någon typ av motorproblem igen för McLaren.

Annons
Annons
Rulla till toppen