Så kan nya Volvo XC90 se ut

Det börjar närma sig premiär för Volvos viktigaste nyhet på mycket länge. Nya XC90 visas upp i höst och vi har redan provåkt. Här finns den senaste bilden som visar hur XC90 skulle kunna se ut.
Annons

Så kan nya Volvo XC90 se ut
Enligt vår illustratör skulle Volvo XC90 kunna se ut så här. Den blir dock något kantigare i verkligheten, enligt vår reporter som provåkt XC90 i norra Sverige. Illustration: Schulte Design
Så kan nya Volvo XC90 se ut
Mer än så här vill Volvo inte visa – det dröjer till i höst innan vi får se de första officiella bilderna på XC90.

En av årets mest efterlängtade nyheter är förstås Volvo XC90, som dyker upp i ny generation i höst – tolv år efter premiären för ur-XC90. Vi har redan fått en försmak på designen i Volvos tre konceptbilar men nu är det alltså dags för officiell lansering av Volvos viktigaste modell på mycket länge.

Nya XC90 är också den första helt nya produktionsbilen som designchefen Thomas Ingenlath är ansvarig för. Det viktigaste enligt honom är bilens front som måste vara karaktäristisk.

”Mitt arbete handlar inte så mycket om att ändra Volvo, utan förstärka de värden som redan finns och göra dem synliga. Det riktigt nya är daylight signature, det vill säga utseendet på varselljusen, något som inte varit så framträdande hos Volvo förut”, sade Thomas Ingenlath när vi intervjuade honom på Frankfurtsalongen.

På bilden här ovan visar vår illustratör hur han tänker sig att nya Volvo XC90 kommer se ut. Vi har redan fått provåka nykomlingen i norra Sverige – läs reportaget i nummer 9/2014 – och då passade Volvo också på att visa några omaskerade exemplar.

Tyvärr rådde fotoförbud så vi får ännu inte visa hur nya XC90 ser ut. Men enligt vår utsände reporter är illustrationen mycket verklighetstrogen, utom i en detalj: Volvo XC90 blir något skarpare i karossvecken, och inte så rund, som illustrationen visar.

De karaktäristiska T-formade led-ljusen betecknas av Thomas Ingenlath som ”torshammare” och blir tillval. Köpare som inte väljer led-strålkastare får hålla tillgodo med mer konventionella lampor.

Läs provrapporten om Volvo XC90
• Läs hela reportaget i nummer 9/2014. Finns i butik den 17 april – prenumeranter har tidningen i brevlådan redan den 11 april.
Se de senaste spionbilderna på Volvo XC90

Annons
Annons
Rulla till toppen