Uppladdningen igång inför helgens Formula E-lopp

Den här helgen intar Formula E-cirkusen klassisk mark, i form av pittoreska och vackra Monaco. Det härliga klimatet (23 grader och strålande sol i skrivande stund!) och turistattraktioner som det stora kasinot gör att helgens Formula E-lopp kan bli riktigt välbesökt.

Racet kallas officiellt för ePrix och körs på lördag den 9 maj klockan 16, men det är full aktivitet i området under hela dagen med kval. Själva banan är en omarbetad version av den klassiska GP-sträckan. Den är strax under två kilometer lång.

”Jag tycker det är en hyfsat bra bana och självklart är platsen helt fantastisk. Det är ungefär halva Formel 1-sträckan vilket är tillräckligt för Formula E-bilarna och jag är säker på att banan är bra för omkörningar”, säger Formula E-föraren Jarno Trulli, och tillägger:

”De sista två kurvorna känns igen från den vanliga Monte Carlo-sträckan så på det hela taget ser det väldigt spännande ut.”

Du kan följa hela Formula E-loppet på Autoracinglive.com. Klicka igång filmen här nedan för att sätta igång uppladdningen inför Monaco ePrix.

Missa inte att du har chansen att vinna en weekendresa för två till London i sommar för att se finalen i Formula E. Tävla här!

Uppladdningen igång inför helgens Formula E-lopp
Klicka för att se banan i ett större format.
Så spännande var helgens Formula E i Kalifornien
Här laddar Michelin inför årets 24-timmars på Le Mans
Porsche Cayman GT4 blir snabbare med Michelin Pilot Sport Cup 2
Rulla till toppen