Alrik Söderlind

Alrik: Sverige gör en Toyota!

PREMIUM ”Det stora problemet med Sveriges bilpolitik är den havererade elbilspolitiken som kan få stora konsekvenser för ALLA som vill köra bil.”

Alrik: Lyxbil eller elbil?

PREMIUM ”För mig blir det billigare att köra lyxbil som inte tappar i värde än en modern elbil – och så borde det inte vara.”

Alrik: Världarnas elbilskrig

PREMIUM ”Vi ska komma ihåg att elbilsförsäljningen fortfarande ökar. I fjol såldes det 14 miljoner elbilar i världen, en ökning med maffiga 34 procent mot 2022, medan den totala bilmarknaden bara ökade med nio procent.”

Alrik: Riktiga män kör elbil

År 2035 är ”riktiga mäns” motargument slut och de kommer dra ut kontakterna och sladda iväg med sina bilar. Hejdå avgasbilar, hej symaskiner!

Alrik: Jag slutar som…

”Vi har nu fler digitala prenumeranter än på papperstidningen. Det är bra, det är där tillväxten finns”

Alrik: Back till billigt!

PREMIUM Därför kan kinesisk bilindustri bli vår räddning. ”En fara driver ofta fram nya lösningar, som blir mycket bättre.”

Alrik: Elbilsvintern

PREMIUM ”Har jag och alla som förespråkat elbilar haft fel?” I Alriks senaste ledare skriver han om elbilens plats – vad är din åsikt?

Alrik: Farliga elbilar

PREMIUM ”Det som hänt när det gäller elbilar är att allt återgått till det normala: de faller i värde”.

Alrik: Alla är bilnördar!

PREMIUM Om hur bilnördarna gått från att gräla om kamaxeldriving och hjulupphängningar till världspolitik, barnarbete och kolkraft i Kina.

Alrik: Elbilskriget

PREMIUM ”Ett handelskrig skulle bli fruktansvärt och eftersom Kina sitter på råvaror och batteritillverkning har man essen på hand.”
Rulla till toppen