Ljus

TEST: Extraljus – stora skillnader

Extraljus ger säkrare och behagligare mil i mörkret, men skillnaderna är stora mellan olika lampor – både när det gäller pris och funktion. Vi testar tolv LED-extraljus.

TEST: Extraljus – stora skillnader Läs mer»

PREMIUM Extraljus ger säkrare och behagligare mil i mörkret, men skillnaderna är stora mellan olika lampor – både när det gäller pris och funktion. Vi testar tolv LED-extraljus.

Stort test: det är bästa (och sämsta) H4- och H7-lamporna

Snart kommer vargavintern och höljer landet i mörker, samtidigt som en stor del av den svenska befolkningen fortfarande kör bilar med torftiga halogenstrålkastare. Ett alternativ till en ny bil med bättre ljus är då att byta ut standardlamporna. Men vilka är bäst? Vi testar.

Stort test: det är bästa (och sämsta) H4- och H7-lamporna Läs mer»

PREMIUM Snart kommer vargavintern och höljer landet i mörker, samtidigt som en stor del av den svenska befolkningen fortfarande kör bilar med torftiga halogenstrålkastare. Ett alternativ till en ny bil med bättre ljus är då att byta ut standardlamporna. Men vilka är bäst? Vi testar.

Test: Här är marknadens bästa strålkastare!

För att utröna dagens strålkastarteknik behöver vi egentligen bara kolla i vårt redaktionsgarage. En speciell gäst med den absolut senaste tekniken har vi dock: Audi e-tron S Sportback med digitala Matrix-LED-strålkastare.

Test: Här är marknadens bästa strålkastare! Läs mer»

PREMIUM För att utröna dagens strålkastarteknik behöver vi egentligen bara kolla i vårt redaktionsgarage. En speciell gäst med den absolut senaste tekniken har vi dock: Audi e-tron S Sportback med digitala Matrix-LED-strålkastare.

9 bilmodeller i ljustest: LED mot halogen – här är vinnaren

Så här års vill du inte famla i mörker. Men du behöver inte välja en dyr lyxbil för att få bra ljus. Även överkomliga LED- och halogenstrålkastare bevisar sin strålkraft i vårt stora ljustest.

9 bilmodeller i ljustest: LED mot halogen – här är vinnaren Läs mer»

PREMIUM Så här års vill du inte famla i mörker. Men du behöver inte välja en dyr lyxbil för att få bra ljus. Även överkomliga LED- och halogenstrålkastare bevisar sin strålkraft i vårt stora ljustest.
Med bra extraljus blir körningen under natten ett upplyst nöje. Foto: Peter Gunnars.

Bli upplyst: 9 tester med totalt 108 olika extraljus och ljusramper

Letar du bra extraljus till bilen får du inte missa den här guiden. Här listar vi alla extraljus och ljusramper vi testat under 14 år, från 2005–2019. Alla typer av lampor finns med: halogen, xenon och lysdioder (LED).

Bli upplyst: 9 tester med totalt 108 olika extraljus och ljusramper Läs mer»

Letar du bra extraljus till bilen får du inte missa den här guiden. Här listar vi alla extraljus och ljusramper vi testat under 14 år, från 2005–2019. Alla typer av lampor finns med: halogen, xenon och lysdioder (LED).
Faktarutorna har sett likadana ut, alla år, med samma mätning och uppgifter. Därför är det enkelt att jämföra.

Test av extraljus 2005: Extra ljus ger extra liv

Med bättre ljus minskar risken för misstag. Extraljus kan vara ett bra komplement och vi har testat marknadens stora och mellansmå modeller. Det finns extraljus som passar alla bilar och plånböcker.

Test av extraljus 2005: Extra ljus ger extra liv Läs mer»

PREMIUM Med bättre ljus minskar risken för misstag. Extraljus kan vara ett bra komplement och vi har testat marknadens stora och mellansmå modeller. Det finns extraljus som passar alla bilar och plånböcker.
Varde ljus! Nej, allt är inte guld som glimmar. Det är stora skillnader mellan olika glödlampor.

Test av 21 glödlampor: Så mycket bättre ljus kan du köpa!

Den mörka årstiden kräver bra ljus och utbudet av glödlampor är jättelikt. Prisskillnaderna är stora och i vårt test får 21 eftermarknadslampor­ bekänna färg. Det blir några riktiga överraskningar.

Test av 21 glödlampor: Så mycket bättre ljus kan du köpa! Läs mer»

PREMIUM Den mörka årstiden kräver bra ljus och utbudet av glödlampor är jättelikt. Prisskillnaderna är stora och i vårt test får 21 eftermarknadslampor­ bekänna färg. Det blir några riktiga överraskningar.
Rulla till toppen