Tips och hemmafix

Fixa själv: Enkelt knep rengör strålkastarna

Stenskott och nötning gör att lyktglasen med tiden blir matta och grumliga. Effekten är sämre ljus. Men det finns enkla sätt att återuppliva strålkastarna, och grejerna som behövs har du garanterat redan hemma.

Fixa själv: Enkelt knep rengör strålkastarna Läs mer»

Stenskott och nötning gör att lyktglasen med tiden blir matta och grumliga. Effekten är sämre ljus. Men det finns enkla sätt att återuppliva strålkastarna, och grejerna som behövs har du garanterat redan hemma.
Oljestickan kan berätta mycket och du bör kontrollera oljenivån regelbundet. Foto: Bigstock.

Så kontrollerar du oljenivån – och undviker dyra motorskador

Genom att kontrollera oljenivån regelbundet ser du hur din motor mår. Färgen på motoroljan kan berätta flera viktiga saker – ljusbrun olja är till exempel en allvarlig varning.

Så kontrollerar du oljenivån – och undviker dyra motorskador Läs mer»

PREMIUM Genom att kontrollera oljenivån regelbundet ser du hur din motor mår. Färgen på motoroljan kan berätta flera viktiga saker – ljusbrun olja är till exempel en allvarlig varning.
Tusenlapparna rullar lätt iväg när man äger bil. Men du kan påverka kostnaderna själv. Foto: Bigstock.

10 enkla knep: Så sänker du dina bilkostnader – spara tusenlappar

Att äga en bil är både roligt och praktiskt. Men det är inte billigt. Dock kan du sänka dina kostnader genom att göra rätt val. Vi guidar dig rätt med enkla knep som kan spara tusenlappar.

10 enkla knep: Så sänker du dina bilkostnader – spara tusenlappar Läs mer»

PREMIUM Att äga en bil är både roligt och praktiskt. Men det är inte billigt. Dock kan du sänka dina kostnader genom att göra rätt val. Vi guidar dig rätt med enkla knep som kan spara tusenlappar.

15 steg som förvandlar din bil till en pärla

Följ expertens tips och du en fin bil som skiner ikapp med solen. Det finns några fallgropar du ska undvika och med rätt tips sparar du tid. Den här artikeln visar alla arbetsmoment från högtryckstvätt, lackpolering, vaxning, rengöring, fönsterputs, motortvätt med mera.

15 steg som förvandlar din bil till en pärla Läs mer»

PREMIUM Följ expertens tips och du en fin bil som skiner ikapp med solen. Det finns några fallgropar du ska undvika och med rätt tips sparar du tid. Den här artikeln visar alla arbetsmoment från högtryckstvätt, lackpolering, vaxning, rengöring, fönsterputs, motortvätt med mera.
Rulla till toppen