Vintage

Perfekt sikt, perfekt balans och en perfekt körupplevelse.

Klassiker-test: BMW M3 E30 – vägvisaren!

PREMIUM Fram med partyhattarna, 3-serien av generation E30 fyller fyrtio och det är en mycket bra anledning till att ta ut den bästa av dem alla på en tur. Kan det bli bättre än en M3 från 1987 på Hockenheimring?

Film: Alrik kör ”Halv-Lamborghinin” BMW M1

M-avdelningen fyller 50 år och BMW säger att "M" är världens starkaste bokstav. Men hur började allt? Alrik har har tagit en kort tur i den första äkta M-bilen, i ett av de 455 exemplaren som byggdes och som i dagsläget kostar runt 7 miljoner kronor.

Retrotest: Porsche 356 A 1600 & 1600 Super

PREMIUM Porsche är numera kända för prestanda, därför borde grundmodellerna av 356 A med 60 respektive 75 hk kännas aningen klena, eller hur? Icke! Så här lät det år 1956.

Här är bilarna du tjänar pengar på att köpa

PREMIUM Vi har valt ut 27 roliga bilar som inte bara gör dig glad: Värdet går dessutom upp! Här får du tips för respektive modell vad du ska kolla extra noga inför ett köp samt betygsättning på driftsäkerhet, underhållskostnad och utbud. Ditt bästa bilköp någonsin.

Vintage: Cylinderhysteri och import!

Vi har kollat upp hur man importerar sin drömbil, utan att bli lurad. 80-talets cylinderhysteri börjar bli överkomlig - varför inte en BMW, Jaguar, Ferrari, Mercedes eller Lamborghini? Det är dags att ställa av bilen, detta ska du tänka på. Detta och mycket mer i Vintage.

Beviset: Tre hjul är roligare än fyra!

Det skiljer 54 år, 105 hästar och en ocean av väghållning. Men varför tillverka bilar som saknar ett bakhjul? Jo, för att fordonen bjuder på en unik körupplevelse och en sjujäkla körupplevelse. Vi provkör Messerschmitt KR 200 och Morgan 3 Wheeler.
Rulla till toppen