Robert: Vilken baddare till storfamilj ni är!

Vad som är både anmärkningsvärt och väldigt charmigt är att nästan alla knuttar...
Annons

Vädrets påverkan på oss människor är verkligen inte att förakta. För visst blir allt lite, lite snällare och vänligare i trafiken i sommartider.

– Kör du först! Strunt i högerregeln, jag har ingen brådska!

Nu när mörkret också tagit semester är det lättare att upptäcka människan bakom ratten eller styret, och inte bara en maskin med två enfaldigt stirrande strålkastare till ögon. 

I Stockholm är cirka 1 miljon bilar och ungefär 50 000 motorcyklar aktiva under sommaren. Det finns med andra ord gott om motorcyklister i omlopp i staden där jag bor. Vad som är både anmärkningsvärt och väldigt charmigt är att nästan alla knuttar hälsar på varandra med en diskret, men ändå skönjbar, handrörelse när de möts i trafiken.

Vilken baddare till storfamilj ni utgör! Och hälsar på varandra gör ni, trots att ni är nästan 50 000 här i Stockholm. Det är inte alla gånger som vi säger hej till varandra i mitt villaområde, och då är vi ändå bara ett tjugotal grannar. Det säger en hel del om vilket skrot och korn ni motorcyklister är gjorda av. 

Den där känslan av att ingå i samma familj, bry sig om och framför allt hälsa på varandra borde även gälla oss bilförare. Men jag är inte säker på hur det skulle kunna gå till.

Kanske en blinkning med helljus varje gång vi möter en bil i samma bilklass? När man möter en bil av samma märke kanske man kan dra på en tuta? Är det både samma märke och modell föreslår jag en kombination av blinkning med helljus och tutande på samma gång.

Skulle det inträffa att du möter en bil som är identisk med din bil, det vill säga samma märke, modell och färg, då finns det bara en sak att göra – spraya vindrutan full med spolarvätska samtidigt som du slår på och av dina varningsblinkers, låt oss säga fem gånger. Det är väl ändå rimligt.

Annons
Annons
Rulla till toppen