Bakläxa för de applösa elbilarna: ”Det är under all kritik”

Tänk dig att du en gång för alla gör slut med förbränningsmotorn och tar steget över till ”elsidan”, med allt vad det innebär. Nästan ljudlös...

Annons
Annons
Bakläxa för de applösa elbilarna:

Tänk dig att du en gång för alla gör slut med förbränningsmotorn och tar steget över till ”elsidan”, med allt vad det innebär.

Nästan ljudlös och lokalt utsläppsfri körning.

Inget mer trasslande med slaskiga pumpar på macken.

Den direkta responsen från elmotorn.

Då, när du sitter där i din framtidsbil, är det ju inte så konstigt att också kräva att bilen ska vara uppkopplad. Det är ju det alla biltillverkare snackar om – och tekniken att kunna styra vissa av bilens funktioner med en app är ju väl utbrett även bland förbränningsbilar. Där var till exempel Volvo tidigt ute med sitt On Call-system.

Men så verkar inte alla biltillverkare resonera. Hyundai och Kia är så ivriga att få ut sina nya elbilar att appen helt glömdes bort (eller prioriterades bort, är min gissning).

Bakläxa för de applösa elbilarna:

Det är faktiskt under all kritik att lansera en helt nyutvecklad elbil år 2019 och sedan inte erbjuda någon app till den.

Vår chefredaktör Alrik Söderlind har alltid ett leende på läpparna när han går iväg till sin BMW i3 för att åka hem – då har han fjärrstyrt bilens värmare så bilen är uppvärmd och klar när han kommer ut.

För att inte tala om alla andra elbilsägare som kan hålla koll på och schemalägga laddningen eller kolla batterinivån på distans.

För min del är det faktiskt en dealbreaker om elbilen inte har någon tillhörande app. Det känns så konstigt felprioriterat att man undrar hur cheferna tänkt.

För att inte tala om ”fossilbilistens” elaka leende när hen kan styra sin bil med en app, när jag själv inte kan styra min tysta och klimatsmarta framtidsbil på samma sätt.

Gör om, gör rätt!

Annons
Annons
Rulla till toppen