Peder: Världens snyggaste bil är en Tesla!

”Om jag kommer accepteras som ledare för Teslasekten återstår att se.”

Annons
Annons
Peder Karlsson krönika
Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.

Ni som läser den här sajten regelbundet vet att jag har skrivit en och annan krönika om varumärket Tesla. Allt som oftast är det inte jättepositiva saker jag skriver, oftast handlar det dock mindre om bilarna och mer om den lilla ägargrupp som framstår lite som en sekt.

Sekten som alltid folierar sina Teslor, skaffar en personlig regskylt som för det mesta relaterar till något med elektricitet, ser ner på alla som kör ”fossilbilar” och vägrar se några som helst problem med deras Teslor, trots att de uppenbarligen inte direkt är i toppskiktet vad gäller vare sig kvalitet eller ihopsättning.

Man kan till exempel titta på gliporna vid motorhuven, eller frunken som det heter på elbilsspråk. Väldigt sällan är springorna i närheten av lika stora på vänster och höger sida.

Jag kan dra rätt många exempel men vi försöker hålla stämningen god den här gången. Sekten har också spätts ut av flera, helt normala människor som har valt att också köra varumärket.

Som elbil måste också erkännas att Tesla fortfarande ligger i topp. De har ett fantastiskt laddnätverk och deras bilar har bra räckvidd jämfört med konkurrenterna. Dessutom är de ganska vettigt prissatta.

Men jag gillar dem ändå inte. Så det så.

Eller jag gillar en av dem. Jag går till och med så långt att jag här och nu utnämner en Tesla till världens snyggaste bil!

Konstnären och tatueraren Milo Proxeus är Teslaägare och har flitigt läst mina krönikor där jag spyr elände över bland annat hans bil.

När han skulle göra en foliering på bilen för att marknadsföra sin tatueringsstudio kom han på en alldeles lysande idé. Varför inte göra Sveriges mest uttalade Teslaskitpratare till ledare för Teslasekten? Sagt och gjort ritade han en kung med spira och alla andra tillbehör, och satte dit mitt ansikte.

Klicka för större bild!

Slutresultatet ser ni på bilden. Jag pryder nu huven på en väldigt unik elbil och utnämner mig själv härmed till ny ledare för Teslasekten! Jag fick ett hysteriskt skrattanfall när han kom förbi mig och visade den, jag hade ingen aning om att han hade gjort det och jag måste säga att, ansiktet till trots, är det en sjukt ball foliering.

Om jag kommer accepteras som ledare för Teslasekten återstår att se. Jag har en känsla av att de kanske inte tycker att det är en jättebra idé att släppa in mig på sina hemliga möten där de diskuterar sina fordons absoluta perfektion, men jag ska göra ett försök.

Milo har lovat att jag ska få följa med på några Teslaträffar för att se folks reaktioner. Jag har dock varnat honom för att han eventuellt kommer att bli persona non grata i Teslakretsar och att han borde se upp för sabotage ifall någon sektmedlem tar illa upp av hans tilltag, så det återstår väl att se om mitt ansikte får vara kvar. Men för tillfället är i alla fall världens snyggaste bil en Tesla.

Annons
Annons
Rulla till toppen