Tesla anställer interiördesigner från Porsche Mission E

Tesla anställer interiördesigner från Porsche Mission E

Porsche bjöd på en riktigt intressant överraskning under 2015 – konceptbilen Mission E är en elbil som kan laddas rekordsnabbt och som fått grönt ljus för serieproduktion. Nu har Tesla lagt beslag på designern som ansvarat för interiören i Porsche Mission E, skriver Electrek.

Félix Godard ligger bakom flera patent som gäller nya instrument, head up-skärmar och holografiska displayer. Nu ryktas det om att liknande teknik ska dyka upp i Teslas kommande modeller.

En av detaljerna som många reagerade på i nya Tesla Model 3 är att de första exemplaren har en interiör som ser en aning ofärdig ut. Bland annat finns inget klassiskt instrumenthus som i andra bilar utan den viktigaste informationen visas på den stora skärmen på mittkonsolen, och det ryktas dessutom om att Tesla Model 3 ska få någon slags head up-display.

Enligt Teslachefen Elon Musk kommer interiören verka mer rimlig efter den andra delen av Model 3-premiärvisningen som sker senare under året eller 2017. Här kan kanske Félix Godard hjälpa till att designa en interiör som är snygg, nyskapande och enkel att använda.

Electrek skriver också om hur Porsche Mission E hade en holografisk display som sträcker sig mot passagerarsidan och som bland annat kan visa appar med en tredimensionell effekt.

Tesla Model 3-interiören har en stor infotainmentskärm som i Model S, men här ligger skärmen horisontellt istället för vertikalt.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker interiören i Tesla Model 3 lovar gott.
Ja
66
139
Nej