Hoverboarden som faktiskt fungerar – men kostar 120.000

Hoverboarden som faktiskt fungerar – men kostar 120.000

Många har försökt men få har lyckats. Att bygga en hoverboard som faktiskt fungerar är inte det lättaste. Den fräcka brädan som Lexus visade upp funkade bara på särskilda ytor med hundratals inbyggda magneter. Alltså inte vanlig asfalt.

Men nu kommer en hoverboard som faktiskt verkar fungera, inte bara på en särskilt preparerad skatepark med magneter i marken, utan även på asfalt, sand eller över vatten.

ArcaBoard är i princip en planka med 36 elektriska fläktar som kan lyfta en person upp till 50 centimeter över marken och som kan färdas i upp till 20 km/h. Dock tar det roliga slut efter sex minuter eller två kilometer. Då måste batterierna laddas.

Laddningen tar 35 minuter, men bara om du pungat ut 36.000 kronor för snabbladdaren. Det går också att kvickt byta ut batteripaketet mot ett nytt.

Nu har ArcaBoard satts i produktion och då kommer samtidigt de dåliga nyheterna: priset landar på 120.000 kronor.

ArcaBoard at Top Marques in Monaco

Ett foto publicerat av ARCA SPACE (@arcaspace)

Även om den inte ser lika fräck ut som Lexus hoverboard – ArcaBoard ser i själva verket ganska klumpig ut, och den väger 82 kilo! – blir vi ändå riktigt lockade av att kunna flyta fram över marken utan hjälp av magneter.

Missa inga nyheter – gilla oss på Facebook!

Jag skulle gärna vilja ha en hoverboard!
Ja
7
2
Nej