Mercedes ger inte heller upp vätgasen – ska lansera helt ny bränslecellsmodell

Mercedes har inte storsatsat på elbilar utan istället smugit igång flera miljöbilssatsningar. Målet är inte att vara först med något utan prova sig fram med...

Annons
Annons

Mercedes har inte storsatsat på elbilar utan istället smugit igång flera miljöbilssatsningar. Målet är inte att vara först med något utan prova sig fram med olika lösningar.

Mercedes ska ha tio laddhybridmodeller mot slutet av 2017 och tre elbilar i slutet av 2016, säger försäljnings- och marknadschefen Ola Källenius till Autocar. Elbilarna är B-klass samt Smart Fortwo och förmodligen också fyradörrarsmodellen Forfour.

Dessutom ska Mercedes lansera en helt ny bränslecellsbil baserad på GLC-plattformen – alltså en suv. De senaste åren har kritiken mot vätgasbilar varit hård från en del håll men flera biltillverkare, bland andra Toyota, satsar stort på vätgasen.

Kanske blir det också aktuellt att ”göra en BMW i”. Det innebär att knyta ihop alla radikala miljöbilssatsningar till ett helt nytt undermärke.

”Vi skulle kunna skapa någon slags undermärke för de särskilda elbilarna men just nu är Mercedes fokuserade på att investera enormt mycket i vägen mot nollutsläpp. Det är något som kommer påverka hela modellutbudet”, säger Ola Källenius.

Missa inga nyheter om framtidens bilar – gilla Recharge på Facebook!

Annons
Annons
Rulla till toppen