Googles nya idé: ”Flugpapper” för fotgängare på motorhuven

Google testar flera olika typer av självkörande bilar. Snart kan de börja använda en ny teknik för att ”hålla kvar” fotgängare på motorhuven efter en...

Annons
Annons
Googles nya idé:
Google testar flera olika typer av självkörande bilar. Snart kan de börja använda en ny teknik för att ”hålla kvar” fotgängare på motorhuven efter en olycka, för att undvika följdskador.

Många biltillverkare har numera en motorhuv som poppar upp automatiskt vid en krock med en fotgängare, för att minska risken för allvarliga skador. Men Google har mer långtgående planer, skriver Mercury News.

Googles självkörande bilar kan snart få ett slags klister på motorhuven, ungefär som ett flugpapper, som ska se till att fotgängaren faktiskt stannar på motorhuven vid en olycka.

Det är inte lika konstigt som det låter. Många fotgängare som är med om en bilolycka riskerar att kastas av bilen åt sidan eller mot marken. På det här sättet minskar risken för följdskador efter olyckan.

Google har sökt patent för ”klistret” som snart kan dyka upp på de självkörande bilarna som Google testar på allmän väg. Men klistret dyker förmodligen inte upp på bilar som inte är förarlösa.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Googles nya idé:
Annons
Annons
Rulla till toppen