Hyundai ska lansera ny bränslecellsmodell – och ny elbil

Dagens vätgasmodell från Hyundai byts snart ut mot en ny, uppger Reuters.

Hyundai har en ny bränslecellsbil på gång. Den ska få dubbelt så lång räckvidd som vätgasversionen av Hyundai ix35, som lanserades 2013, skriver Reuters.

Att Hyundai fortsätter satsningen på bränslecellsbilar är viktigt för att möta hårdare utsläppskrav och för att konkurrera med japanska biltillverkare, enligt Hyundais vice styrelseordförande Yang Woong-chul.

Hyundai blir absolut inte ensamma om att lansera en ny vätgasbil. Mercedes har liknande planer och Toyota ska visa upp en helt ny vätgasbil som blir billigare än dagens vätgasmodell Mirai.

Försäljningen av vätgasbilar har inte tagit fart, delvis på grund av den höga prislappen, men också eftersom det finns extremt få vätgasmackar att tanka på.

Hyundais nya bränslecellsbil blir en suv, precis som den kommande konkurrenten från Mercedes – och det är inte så konstigt: försäljningen av suvar fortsätter öka.

Förutom bränslecellsbilen kommer dessutom en helt ny elbil med batterier. Den ska lanseras senare under 2016 och får en räckvidd på 17 mil. Bilen heter Ioniq och lanseras både som hybrid, laddhybrid och som helt eldriven.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag kör hellre en bränslecellsbil än en elbil.
Ja
55
33
Nej