Ubers självkörande Ford kan göra taxichaufförerna arbetslösa

Uber drabbades av ett stort bakslag när tjänsten Uber Pop förbjöds i Sverige. Företaget finns fortfarande kvar med sina egna förare – men frågan är hur länge Uber över huvud taget kommer ha egna förare.

Just nu testas nämligen en förarlös Uberbil i form av en Ford Fusion Hybrid, som säljs som Mondeo Hybrid här i Europa. Detta är en extremt viktigt samarbete för Ford eftersom det ska visa framtidens autonoma teknik som kommer finnas i tusentals Uberbilar världen över.

Uber har visat upp en prototyp som just nu testas i Pittsburgh. Bilen har ett antal högupplösta kameror samt radar- och laserenheter för att läsa av området omkring bilen. Testbilen har en hela tiden en förare som är redo att ta över i nödsituationer, men på längre sikt är det inte alls omöjligt att Uber vill kunna överlåta körningen helt åt bilen.

Enligt Uber ska de självkörande bilarna innebära "mindre trängsel, billigare och mer tillgängliga transporter och betydligt färre omkomna i bilolyckor.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att åka en förarlös taxi.
Ja
14
5
Nej