Volkswagen kan satsa dubbelt så mycket som Tesla på ny batterifabrik

Volkswagen kan satsa dubbelt så mycket som Tesla på ny batterifabrik
Tesla Gigafactory ska producera batterier i så stor skala att priserna sänks. Men nu kan Volkswagen utmana med en helt egen batterifabrik.

Tesla har gjort ett stort nummer av den enorma batterifabriken som kallas Gigafactory. Tack vare storskalig produktion ska Tesla kunna sänka batteripriserna.

Nu kan Volkswagen ha planer på att utmana Tesla med en egen batterifabrik, skriver Handelsblatt. Det skulle i så fall vara en del av Volkswagens nya satsning på elbilar som startades efter Dieselgate. Den innefattar också flera nya elbilar.

Volkswagen investerar över 90 miljarder kronor i fabriken vilket är dubbelt så mycket som Tesla investerar i Gigafactory. Grundtanken med Volkswagens batterifabrik – om den blir verklighet – är att göra företaget mindre beroende av andra företag som tillverkar elbilsbatterierna.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Jag tycker Volkswagen gör rätt som satsar på elbilar.
Ja
146
10
Nej