Ny rabatt på gång för laddstolpar på jobbet – följer Sverige efter?

Att hitta någonstans att ladda kan vara det största problemet med att köpa en elbil eller laddhybrid. Smidigast är att försöka sätta upp en laddplats...

Annons
Annons
Ny rabatt på gång för laddstolpar på jobbet – följer Sverige efter?

Att hitta någonstans att ladda kan vara det största problemet med att köpa en elbil eller laddhybrid. Smidigast är att försöka sätta upp en laddplats hemma eller på jobbet men det kan inte alla göra. Då gäller det att förlita sig på laddstolpar på stan.

En lösning är att införa en rabatt på installation av laddplats för elbilar och laddhybridbilar. Engelska regeringen har planer på att lansera ett nytt paket med subventioner för alla som vill installera en laddplats på arbetsplatsen, skriver Business Car.

Den nya planen kan införas i sommar.

”Det är inte bestämt exakt hur högt bidraget blir men det blir absolut ett stöd från regeringen för att sätta in laddplatser på arbetsplatser, vilket är mycket relevant för företag med tjänstebilister”, säger David Martell, vd på Chargemaster som tillverkar laddstolpar, till tidningen.

Regeringen har inte bekräftat planerna men en talesperson på engeksla motsvarigheten till Transportstyrelsen säger att laddstolpar på jobbet ”är en enorm möjlighet” och att myndigheten ”vet att det finns en stor efterfrågan där ute från företag”.

Läs gärna våra guider om att sätta upp en laddplats för elbil eller laddhybrid hemma i villan eller vid lägenheten. Läs också våra tips om elbil eller laddhybrid som förmånsbil.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Annons
Annons
Rulla till toppen