Mercedes ska visa upp konceptsuv med eldrift i höst

Mercedes ska visa upp konceptsuv med eldrift i höst
Mercedes ska lansera en ny suv med eldrift och den visas upp i konceptform på Parissalongen i höst. Bilden visar Mercedes GLC Coupé.

Mercedes nya plan är att lansera fyra elbilar på fyra år. Först ut blir en suv som ska visas upp i konceptform på bilsalongen i Paris som öppnar i höst, skriver Autocar.

Källorna som tidningen pratat med beskriver den här bilen som "ett första steg mot en bred elbilsstrategi". Mercedes har tidigare fokuserat på hybridmodeller och ska dessutom fortsätta satsa på bränslecellsbilar.

Det blir alltså en konceptbil som visas upp i höst, och inte en färdig produktionsmodell. Det innebär att designen och en del tekniska detaljer inte kommer stämma överens helt med den modell som senare sätts i produktion. Men det blir ändå intressant att se hur Mercedes tänker sig att framtidens elbilar kommer se ut.

Det är dock ingen hemlighet att konceptsuven kommer ligga mycket nära produktionsbilen både vad gäller design och teknik.

Tidigare kom uppgifter om att Mercedes elbilar skulle baseras på befintliga modeller för att spara utvecklingstid. Men enligt Autocar ska elbilarna vara "unikt designade". Hur mycket som kommer skilja från dagens modellprogram återstår att se.

Mercedessuven med eldrift ska börja säljas 2019 och modellen ger sig in i en tuff klass. Audi ska lansera en liknande elsuv ungefär samtidigt och även Jaguar har planer på en konkurrent, för att inte glömma Tesla Model X.

Jag tycker Mercedes gör rätt som provar många olika tekniker – både hybrider, elbilar och bränslecellsbilar.
Ja
132
10
Nej