Mercedes kan planera ett helt nytt bilmärke för elbilar

Mercedes kan planera ett helt nytt bilmärke för elbilar
Det är Mercedes GLC eller GLC Coupé (på bilden) som ligger till grund för den kommande elsuven, som presenteras i höst.

Det är högt tempo på elbilsutvecklingen hos Mercedes. Just nu finns bara en eldriven B-klass, men snart kommer alla Smartmodeller med eldrift och det finns konkreta planer på flera nya elbilsmodeller. Senare kommer också en bränslecellsbil som kan laddas i ett vägguttag.

Först ut blir en eldriven version av suven Mercedes GLC. Den presenteras på Parissalongen i höst.

Men nu kommer uppgifter från tyska Handelsblatt att Mercedes skulle kunna lansera de nya elbilarna under ett helt nytt märke. 

"Lanseringen av det nya elbilsmärket är planerat i september i Paris, där Mercedes ska presentera en suv-modell baseras på nuvarande GLC, enligt källor till Handelsblatt. Elbilen ska börja säljas 2017 och fler modeller är planerade fram till 2020", skriver tidningen, som också uppger att Mercedes ska ta beslut om att lansera det nya märket på ett möte i juli.

I så fall gör Mercedes precis som BMW, och lanserar ett nytt "undermärke" enbart för elbilar eller hybrider. Men till skillnad från BMW i-modellerna ska Mercedes elbilar byggas i befintliga fabriker, och inte en nybyggd elbilsfabrik.

Om de här uppgifterna visar sig stämma är det en stor nyhet i elbilsvärlden, men det är också ont om tid – september är trots allt bara tre månader bort. Det verkar trots allt troligt att ett så stort beslut skulle ha tagits tidigare inom Mercedes, och inte så här sent – eller...?

via Electrek

Jag tycker det är rätt att lansera elbilarna under ett nytt märke.
Ja
6
4
Nej