Nästa Nissan Leaf närmar sig – siktar på betydligt längre räckvidd

Nästa Nissan Leaf närmar sig – siktar på betydligt längre räckvidd
Nissan har visat upp konceptbilen IDS, som var en elbil med ett batteripaket på 60 kWh. Den kan ge en förhandsvisning av nästa generation Leaf.

När Nissan visar upp nästa generation Leaf får den ordentligt mycket längre räckvidd än dagens modell. Batteriutvecklingen gör att Nissan kommer erbjuda flera olika batteristorlekar, som Tesla, och för toppmodellen siktar Nissan på betydligt längre räckvidd än dagens modell – i alla fall över 30 mils räckvidd, enligt Kazuo Yajima, utvecklingschef för elbilar på Nissan. Det är dock den uppgivna räckvidden enligt körcykeln och i verkligheten blir siffran lägre. Autocar går ett steg längre och skriver att Nissan siktar på en räckvidd på hela 55 mil.

Idag har standardversionen av Nissan Leaf ett batteripaket på 24 kWh och numera kan köparna också välja en ny version med 30 kWh. Nästa generation får batteripaket på upp till 60 kWh.

"Vi har två batterival nu, och kommer utöka det för att göra bilen mer tillgänglig med längre räckvidd och en prislapp som matchar det", säger Gareth Dunsmore, chef för Nissans elbilsavdelning, till Autocar.

Riktigt så här galen blir inte inredningen i nya Nissan Leaf, men att den får en ordentlig uppdatering jämfört med idag står klart, bland annat med bättre materialval och luftigare känsla.

Däremot blir det inga laddhybrider. Enligt Gareth Dunsmore är laddhybrider en kompromiss och han är glad att Nissan bestämde sig för att satsa på elbilar.

"Nissan var modiga som investerade över 30 miljarder kronor i elbilar för tio år sedan. Det har byggt upp en expertis som inte har någon motsvarighet. Vi har varit ledande i fem år. Försäljning och volym är viktigt för oss, men att driva på Nissan som experter i teknikbranschen är också viktigt", säger Gareth Dunsmore.

Nästa generation Nissan Leaf dyker förmodligen upp 2018.

Jag ser fram emot nästa Nissan Leaf.
Ja
97
3
Nej