Nya tekniska detaljer avslöjade om Tesla Model 3

Det börjar droppa in mer och mer fakta om nya Tesla Model 3. Vi har redan visat två nya bilder på den hajpade elbilen och nu har nya uppgifter om växelriktaren, eller invertern, läckt ut på nätet.

Till skillnad från en bil med förbränningsmotor är det inte så enkelt att det bara är motorn som bestämmer hur snabb en elbil är. Det har också med växelriktaren och batteripaketet att göra. Tesla Club Sweden har en utmärkt genomgång om hur det här fungerar och vad det innebär för Model 3.

Tesla Model 3 får enligt de nya uppgifterna växelriktare som kan leverera över 300 kW (eller 408 hästkrafter) vilket i så fall är nästan lika mycket som den bakre växelriktaren i dagens Model S (som kan leverera 320 kW).

Den nya växelriktaren är inte bara stark utan också betydligt mindre än växelriktaren i Model S – den använder 25 procent färre komponenter.

Det blir dock bara toppmodellen av Model 3, med största batteripaketet, som får blixtrande snabb acceleration. Standardversionen av Tesla Model 3 ska ha en räckvidd på 35 mil och klara 0–96 km/h på "under sex sekunder". Men toppmodellen blir betydligt snabbare. Här siktar Tesla på en 0–96-tid på under fyra sekunder.

Läs den tekniska genomgången hos svenska Teslaklubben.

Jag ser verkligen fram emot Model 3-premiären.
Ja
62
1
Nej