BMW 3-serie kommer med eldrift – ett hot mot Tesla Model 3?

BMW 3-serie kommer med eldrift – ett hot mot Tesla Model 3?
Dagens BMW 3-serie finns som laddhybrid, och den tekniken dyker förstås också upp i nästa 3-serie. Men den kommer också med enbart eldrift, enligt Auto Express.

BMW valde att lansera elbilen i3 under ett helt eget "paraply", nämligen i-divisionen. Men nu kan det bli ändring. När BMW lanserar nästa generation 3-serie, sent 2017 eller tidigt 2018, kommer den också i en helt eldriven version, uppger Auto Express.

BMW 3-serie finns redan nu som laddhybrid i form av 330e, men nästa generation kommer dessutom i ett helt eldrivet utförande. Målet är att utmana Tesla Model 3.

Den helt eldrivna versionen av BMW 3-serie lanseras förmodligen inte när bilen är helt ny, utan en bit in i bilens livscykel. Därmed kan det dröja till 2019, eller ännu längre, innan modellen blir verklighet.

BMW 3-serie får också ta del av kolfiberkunnandet från i-divisionen. Vissa delar av konstruktionen blir kolfiberbaserade för att spara vikt, som i BMW i3 och i8.

Nästa 3-serie bygger på en plattform som heter CLAR och som har utvecklats för eldrift redan från början. Bilen kan få ett batteripaket på 90 kWh vilket skulle kunna innebära en räckvidd på mellan 40 och 50 mil.

Jag väljer hellre en BMW 3-serie med eldrift än med förbränningsmotor!
Ja
406
108
Nej