Teslas nya Supercharger-laddare: "Kan bli förseningar"

Teslas nya Supercharger-laddare: "Kan bli förseningar"
Foto: Bigstockphoto

Josephine Adorelle är projektutvecklare för Teslas infrastruktur.

Tesla planerar flera nya Supercharger-stationer i Sverige. På Teslas sajt finns en karta med laddstationer som ska öppna under 2016, och det är framför allt längs E22 och i Norrland som de nya stationerna hamnar.

"Målet är precis som kartan visar att bygga längs E22 och i norra Sverige. Sedan visar kartan att vi vill 'bygga ihop' Sverige och Norge, men det kommer vi förmodligen inte hinna med i år", säger Josephine Adorelle, projektutvecklare för Teslas infrastruktur, till Recharge.

Det innebär i så fall att Luleå och Gällivare inte får någon Supercharger i år.

• Hur kommer det sig att ni inte hinner med – är det andra platser som har högre prioritet?

"Vi tillverkar alla våra Superchargers själva och det är en begränsad mängd vi kan tillverka. USA växer, och Asien och Europa växer så det knakar. När en station byggs är det många parter som är involverade: kommuner, nätägare, entreprenörer och markägare. Det kan ibland ta längre tid än väntat att få till alla bitar på plats. Sådana saker gör att det kan bli förseningar", säger Josephine Adorelle.

Enligt henne är kartan på Teslas sajt alltså en bra utgångspunkt, men Tesla kan inte garantera de nya platserna förrän laddarna faktiskt är på plats.


Uppdatering 14/7: Tesla har precis öppnat en Supercharger i Kalmar.

Så här var tanken att Teslas Supercharger-nätverk skulle se ut mot slutet av 2016.

Jag har laddat på en Supercharger.
Ja
35
32
Nej