Föraren tuppade av – bilen körde honom till sjukhus!

37-årige Joshua Neally hade lämnat jobbet på advokatbyrån i Springfield, Missouri någon timme tidigt för att åka hem och fira dotterns 4-årsdag. Han hade svängt...

Annons
Annons

37-årige Joshua Neally hade lämnat jobbet på advokatbyrån i Springfield, Missouri någon timme tidigt för att åka hem och fira dotterns 4-årsdag.

Han hade svängt upp på Highway 68 med sin Tesla Model X. Efter att ha ägt bilen i en vecka hade han försiktigt börja lita på bilens Autopilot så den kunde klara det mesta av hans backiga, kurviga och stundom trafiktäta 45-minuterspendling.

”Jag är ingen våghals. Jag hade lovat min fru att alltid vara uppmärksam och hålla händerna på ratten”, säger Neally till Slate.

Han erkänner dock att han ”brukar skicka något SMS”, men han ägnar sig aldrig åt att läsa böcker, sitta i baksätet eller sova som vissa Tesla-förare.

Neally hade hunnit några kilometer ut ur Springfield när han plötsligt kände en stark smärta i magen. Smärtan vandrade uppåt tills det ”kändes som en stålstav körts genom bröstet”.

Han insåg att han måste till sjukhus. Snabbt. Så mycket mer minns han inte av resan.

Men bilen mådde bra. Den tog honom till avfarten vid närmaste sjukhus. Neally kunde samla så pass mycket kraft att han orkade parkera bilen och ta sig in till akutmottagningen där han fick omedelbar hjälp.

Hade det varit bättre om Neally ringt ambulans, svängt till vägkanten och väntat där? Med tanke på den kritik som riktats mot Tesla efter dödsolyckan med Joshua Brown härom veckan – var det ens försvarligt att göra som Neally gjorde?

Vi vet inte. Vi vet bara att han var i ett sådant tillstånd att beslutet att låta bilen köra själv just då kändes som det mest rationella.

Läkarna kunde konstatera att Neally drabbats av lungemoboli, ett potentiellt livshotande tillstånd (propp) i blodådrarna i hans lungor.

Läkarna sa att han skulle vara glad som överlevde.

Neally själv säger att han är glad att han körde en Tesla.

Annons
Annons
Rulla till toppen