Subaru hänger på i elbils-tåget

Japanska Subaru planerar att lansera en fyrhjulsdriven, eldriven crossover-modell 2021, mycket för att klara allt tuffare avgasregler i USA, enligt flera japanska nyhetsmedier. Det handlar...

Annons
Annons

Japanska Subaru planerar att lansera en fyrhjulsdriven, eldriven crossover-modell 2021, mycket för att klara allt tuffare avgasregler i USA, enligt flera japanska nyhetsmedier.

Det handlar om en mellanstor fyrhjulsdriven modell, baserad på Forester eller Outback crossover, skriver japanska affärstidningen Nikkan Kogyo Shimbun.

Den nya modellen ska baseras på den nya plattform – Subaru Global Platform – som presenterades tidigare i år. Den plattformen ska bära alla märkets modeller framöver, med början för den nya Impreza som presenterades alldeles nyligen.

Moderföretaget Fuji Heavy Industries talasman Masato Saito säger att företaget inte beslutat om det blir en helelektrisk, fyrhjuldriven bil.

”Vi har inte bestämt alla detaljer ännu”, säger han till Automotive News.

Subaru har redan tidigare avslöjat planera att introducera sin första plugin-hybrid för att möta USA:s nya avgasregler 2018.

Subaru hänger på i elbils-tåget
Nya plattformen Subaru Global Platform är basen i nya Impreza, men också i kommande elbilar. FOTO: Subaru
Annons
Annons
Rulla till toppen